Netflix İzleme Geçmişi Silme Nasıl Yapılır?

Netflix, çevrimiçi film, dizi ve belgesel yayınlarıyla yeni dönem izleme alışkanlığımızı kökten değiştirmiş bir platformdur. Son gelen zam sonrası üyelik fiyatları bir nebze artmış olsa da, ulusal ve küresel ekonomik koşulları göz önüne aldığımızda makul seviyede olduğunu söyleyebiliriz.

Bununla birlikte Netflix’te önceden izlediğimiz yapımlar, ‘İzlemeye Devam Et’ gibi Netflix’e has özelliklerle birlikte ana ekranda direkt olarak karşımıza çıkabiliyor. Bunu önlemek için ‘Netflix izleme geçmişi silme’ işlemini nasıl yapabileceğinizden bahsetmek istiyoruz. Öncelikle burayı nasıl görebileceğinize dair bir bilgilendirmede bulunalım.

İlk olarak şunu söylememiz gerekiyor ki, bunu yalnızca masaüstü uygulamada yapabilirsiniz. Mobil uygulamada yapamazsınız. Netflix’te son izlediğiniz yapımları kontrol etmek için şu adımları uygulamalısınız:

  • Netflix’i masaüstü uygulamasından (veya tarayıcıdan) açın.
  • Sağ üst köşedeki menüye giderek Hesap yazılı kısmın üzerine tıklayın.
  • Sonra PROFİL VE EBEVEYN KONTROLLERİ yazılı kısımdan kendi hesabınıza tıklayın.
  • İzleme Etkinliği seçeneğinin en sağında bulunan Görüntüle‘nin üzerine tıklayın.
  • Buradan Netflix’te izlediğiniz tüm yapımların listesini görebilirsiniz.

Ayrıca ekranın sağ altında ‘Tümünü İndir’ yazılı bir kısım daha göreceksiniz. Burası, Netflix üyeliğiniz boyunca izlediğiniz tüm yapımların listesini bir tablo olarak sunuyor.

Netflix İzleme Geçmişi Nedir?

Netflix izleme geçmişi, Netflix abonelerinin son zamanlarda izledikleri dizilerin ve filmlerin bir listesini görmelerini sağlayan bir özelliktir. Bu özellik, izlediklerinizi takip etmek ve daha sonra bir dizi veya film izlemeye devam etmek istediğinizde kaldığınız yerden devam etmek için kullanışlıdır.

Netflix izleme geçmişinin yalnızca Netflix aboneleri tarafından kullanılabildiğini, tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilen bir özellik olmadığını unutmamalısınız. Ek olarak listede görünmelerini istemediğiniz Netflix izleme geçmişinizdeki ögeleri gizlemeyi veya silmeyi seçebilirsiniz.

Netflix İzleme Geçmişi Silme Yolları

Netflix İzleme Geçmişi Silme | Bilgisayar

Netflix’te izlediğiniz tüm yapımların listesini görmeyi öğrendikten sonra sıra, izleme geçmişinizi nasıl silebileceğinize geldi. Aslında Netflix izleme geçmişi silme işlemi, yukarıda bahsettiğimiz ‘İzleme Geçmişi Kontrol Etme’ işlemi esnasında karşınıza çıkmıştı. Fakat direkt olarak ‘Sil’ ibaresini görmediğiniz için bunu nasıl yapabileceğinizi fark edememiş olabilirsiniz.

Bir üstte bahsettiğimiz sıralamayı takip ederek İzleme Etkinliği seçeneğinin en sağındaki Görüntüle‘ye tıkladığınızda, yukarıdaki gibi bir görüntü karşınıza çıkacak. Ok işaretiyle gösterilen simgeye tıkladığınızda, bu yapım izleme geçmişinizden kaldırılmış olacak. Ardından aşağıdaki gibi bir bildirim karşınıza çıkacak:

İzleme geçmişinden sildiğiniz bir yapım, 24 saat içerisinde izlediğiniz içerikler arasından kaldırılmış olacak. Sonrasında tekrar izlemezseniz, Netflix size bu yapımı izlemeniz için öneride bulunmayacak. Ayrıca muhtemelen en çok merak ettiğiniz İzlemeye Devam Et kısmında da görünmeyecek.

Son olarak belirli bir yapım yerine tüm izleme geçmişinizi de silebilirsiniz. Bunun için İzleme aynı sayfanın en altında bulunan Tümünü gizle seçeneğini seçip onaylamanız yeterli olacak.

Netflix İzleme Geçmişi Silme | iPhone

Netflix, iOS mobil uygulamasında hesap erişim özelliğini kaldırdı. Bu sebeple Netflix’teki izleme geçmişini iPhone’unuzdan silebilmek için mobil tarayıcıyı kullanmalısınız. Bunun için yapmanız gereken şey, tarayıcınızdan Netflix’e hesap bilgilerinizi girerek giriş yapmak. Ardından tarayıcıdaki menü seçeneğinden Masaüstü Sitesi İste‘yi seçin. Daha sonra yukarıda bahsettiğimiz adımları izleyerek izleme geçmişinizi silebilirsiniz.

Netflix İzleme Geçmişi Silme | Android

Netflix’in iOS uygulamasına nazaran Android uygulamasında hala Hesap seçeneği bulunmaktadır. Fakat bu menüye dokunduğunuzda uygulama, sizi mobil tarayıcınıza yönlendirecek. Android ile Netflix izleme geçmişini silmek için aşağıdaki adımları izleyin:

  • Android cihazınızdan Netflix uygulamasını açın ve düzenlemek istediğiniz hesabı seçin.
  • Ardından sağ alt köşedeki üç yatay çizgiye dokunun. Web tarayıcısı üzerinden hesap bilgilerinizle birlikte giriş yapmanız istenebilir.
  • Daha sonra Hesap seçeneğine dokunun.
  • Profilinizin yanında bulunan aşağı doğru ok simgesine dokunun.
  • Şimdi İzleme Etkinliği‘nin yanındaki Görüntüle‘ye dokunun.
  • Son olarak geçmişte izlediğiniz yapımları silme işlemini gerçekleştirin.

Netflix İzleme Geçmişini Neden Silmeliyim?

Netflix izleme geçmişinizi silmeniz için birkaç nedeniniz olabilir. Bunlardan bahsetmek gerekirse:

  • Gizlilik: Netflix izleme geçmişi, Netflix hesabınıza erişimi olan herkes tarafından görülebilir. Hesabınızı başkalarıyla paylaşıyorsanız veya gizliliğinizle ilgili endişeleriniz varsa, başkalarının izlediklerinizi görmesini önlemek için izleme geçmişinizi silmek isteyebilirsiniz.
  • Kişiselleştirme: Netflix, izleme alışkanlıklarınıza göre size dizi ve film önermek için izleme geçmişinizi kullanır. İzleme geçmişinizi silerseniz, Netflix keyif alacağınız içerikleri önermede zorlanabilir.
  • Yanlışlıkla izlenen içerikler: İstemediğiniz bir diziyi veya filmi yanlışlıkla izlemeye başladıysanız, önerilerinizde görünmesini önlemek için izleme geçmişinizden silmek isteyebilirsiniz.
  • Listenizi temizleme: Uzun bir izleme geçmişiniz varsa ve bunu temizlemek istiyorsanız, artık listede görünmesini istemediğiniz yapımları silmek isteyebilirsiniz.

Genel olarak Netflix izleme geçmişinizi silip silmemeniz kişisel tercihlerinize ve koşullarınıza bağlıdır. İzleme geçmişinizdeki yapımları silmek için gizlilikle ilgili endişeler veya yanlışlıkla izlenen içerik gibi belirli nedenleriniz varsa, bunu yapmak mantıklı olabilir. İzleme geçmişinizden ögeleri silmek için özel bir nedeniniz yoksa, izleme alışkanlıklarınızı takip etmenin ve hoşunuza gidebilecek içerik önerileri almanın bir yolu olarak bunu saklamayı düşünebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Netflix geçmişi sildiğimde ne olur?

Netflix’te geçmişte izlediğiniz yapımları sildiğinizde, bu yapımlar 24 saat içerisinde izleme geçmişinizden kaldırılmış olurlar. Ayrıca Netflix size içerik önermek için izleme geçmişinizden referans aldığı için yeni içerik önerme için sildiğiniz yapımları kullanmaz.

Netflix geçmişte izlemediğim bir yapım var. Bu bir hata mı?

Geçmiş silme işlemi esnasında izlemediğiniz bir içerik gördüyseniz, bunun nedeni Netflix profilinizi başka bir kişinin kullanması olabilir. Veya o yapımı yanlışlıkla seçip daha sonra izlememiş olabilirsiniz. Netflix Hesap Ayarları‘nın hemen altında, yaptığınız girişlerin etkinliğini görüntüleyebilirsiniz.

Netflix hesabımı silersem izleme geçmişim de silinir mi?

Netflix hesabınızı sildiğinizde, tüm verilerinizin silinmesi yaklaşık 10 ay sürer. Yani bu süre içerisinde hesabınızı tekrar etkinleştirirseniz, izleme geçmişiniz de geri gelecektir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha Fazla İçerik
Telegram Engel Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır?