WhatsApp Grup Kapatma Nasıl Yapılır?

Demek önceden kurduğunuz WhatsApp grubunu kapatmanın vakti geldi… Bir WhatsApp grubunu hem Android telefonlarda hem de iPhone’da kapatabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenlerden bahsetmeden önce bilmeniz gereken bazı detaylar var.

Öncelikle bir WhatsApp grubunu kapatabilmeniz için öncelikle o grubun yöneticisi olmanız gerekiyor. Ayrıca grubu silmeden önce grupta yer alan her bir kişiyi de manuel olarak kaldırmanız gerekecek. Sildiğiniz grubun sohbet geçmişi üyelere açık olacak fakat kimse mesaj gönderemeyecek. Dilerseniz daha sonra tekrar bir WhatsApp grubu kurabilirsiniz.

WhatsApp Grup Nedir?

WhatsApp grubu, bir grup insanın WhatsApp aracılığıyla birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan bir özelliktir. Bir WhatsApp grubunda en fazla 256 katılımcı olabilir ve grup bağlantısına sahip olan veya bir grup üyesi tarafından eklenen herkes gruba katılabilir.

Bir WhatsApp grubunda üyeler birbirleriyle mesaj, fotoğraf, video, belge ve sesli mesaj paylaşabilir. Grup üyeleri ayrıca birbirlerinin durum güncellemelerini görebilir ve birbirlerinin profillerini görüntüleyebilir.

WhatsApp grupları, arkadaşlarınızla ve ailenizle iletişimde kalmak, iş arkadaşlarınızla projeler üzerinde işbirliği yapmak veya benzer ilgi alanlarına sahip benzer düşüncelere sahip kişilerle bağlantı kurmak gibi çeşitli amaçlar için kullanılabilir. Grubun yönetilmesine ve gizliliğinin ve güvenliğinin korunmasına yardımcı olmak için grup üyelerine yönetici gibi farklı roller ve izinler de atanabilir.

WhatsApp Grubu Nasıl Kapatılır?

WhatsApp grubunu kapatma işlemine başlamadan önce bazı bilmeniz gerekenleri yukarıda açıklamıştık. Şimdi bu bilgiler ışığında Android telefonlarda ve iPhone‘da WhatsApp grubunun nasıl silineceğini açıklayalım:

  • WhatsApp uygulamasını başlatıp silmek istediğiniz grubu açın.
  • Ekranın üstündeki WhatsApp grubunun üzerine dokunun.
  • Gruptaki üyelerin her birini gruptan kaldırın.
  • Tüm üyeleri çıkardıktan sonra şimdi siz gruptan ayrılın.
  • Gruptan ayrıldıktan sonra grubu silme seçeneğini göreceksiniz, onun üzerine dokunun.

Bu işlemi yapmak istediğinizden emin olun çünkü sildikten sonra bunun bir daha geri dönüşü olmayacak.

WhatsApp Grubu Herkesten Nasıl Silinir?

Bir WhatsApp grubunu herkesten silmek istiyorsanız, grup yöneticisi olmanız gerekiyor. Ardından izlemeniz gereken adımlar şunlardır:

  • Silmek istediğiniz WhatsApp grubunu açın.
  • Ekranın üst kısmında yer alan grup adına dokunun.
  • Sayfanın en altına gidin ve “Grubu Sil” seçeneğine dokunun.
  • Grubu herkesten silmek istediğinizi onaylamanızı isteyen bir açılır pencere görünecektir. Devam etmek için “Sil” üzerine dokunun.
  • Grubun tüm üyeleri, grubun silindiğine dair bir bildirim alacaktır.

Bir grubu oluşturduktan sonra yalnızca belirli bir süre içinde herkesten silebileceğinize dikkat etmelisiniz. Bu süre geçtikten sonra grubu yalnızca kendiniz için silebilirsiniz ve grubun diğer üyeleri grup sohbeti geçmişini görmeye devam edebilir. Ayrıca grup yöneticisi değilseniz grubu herkesten silemezsiniz. Yapabileceğiniz tek şey gruptan ayrılmak olacaktır.

WhatsApp grubunu silmek aslında bu kadar kolaydı. Grubu silmeden evvel her bir kişiyi gruptan çıkarmanız gerektiğini unutmayın. Bir de bu işlemin geri dönüşünün olmamasından dolayı yapmak isteyip istemediğinizden emin olmalısınız. Daha sonra pişman olmamak adına gruptaki bazı medya paylaşımlarını yedeklemek isteyebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Yöneticisi olmadığım bir WhatsApp grubunu silebilir miyim?

Hayır, yöneticisi olmadığınız bir WhatsApp grubunu silemezsiniz. Ancak bulunmak istemiyorsanız gruptan ayrılabilirsiniz.

Bir WhatsApp grubu silindiğinde sohbet geçmişine ne olur?

Grup sohbeti geçmişi, grubu sildiğinizde grupla birlikte silinir. Ancak WhatsApp sohbetlerinizi iCloud’a veya Google Drive’a yedeklediyseniz, grup sohbeti geçmişine yedekten erişebilirsiniz.

Ayrıldığım bir WhatsApp grubuna tekrar katılabilir miyim?

Evet. Grup davet bağlantınız varsa veya grup yöneticisi sizi gruba geri eklerse, bir WhatsApp grubuna ayrıldıktan sonra tekrar katılabilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha Fazla İçerik
Tehlikeli Olduğu İçin Chrome Tarafından Engellendi Hatasının Çözümü