WhatsApp Herkesten Sil Süresi Ne Kadar?

WhatsApp’ta, mesajların sadece kendinizden veya herkesten silinmesini talep edebileceğiniz bir özellik bulunmaktadır. WhatsApp mesajları herkesten silme özelliği, mesajları herhangi bir kimseden veya gruptan tamamen silebilmenizi sağlar. Bu özellik, bir kişiye ve gruba yanlış bir mesaj attığınız zamanlar için oldukça kullanışlıdır.

WhatsApp’taki ‘herkesten sil’ özelliğini kullanarak bir mesaj sildiğinizde şu bildirimi alırsınız: “Bu mesajı sildiniz”. Web ve masaüstü sürümden WhatsApp mesajları herkesten silebilmek için şu talimatları uygulamalısınız:

  • WhatsApp’ta silmek istediğiniz mesajın bulunduğu sohbeti açın.
  • Mouse ile yazdığınız mesajın üzerine gelerek aşağı yönü gösteren Menü’ye tıklayın.
  • Çıkan seçeneklerden Mesajı sil > Herkesten sil‘in üzerine tıklayın.

Android telefonlarda:

  • WhatsApp’ı açarak silmek istediğiniz mesajın bulunduğu sohbeti açın.
  • Mesajın üzerine dokunup basılı tutun. İsterseniz daha fazla mesaj seçip aynı anda birden çok mesajı da silebilirsiniz.
  • Son olarak Sil > Herkesten sil’e dokunun.

iPhone’da:

  • WhatsApp’ı açıp silmek istediğiniz mesajın bulunduğu sohbete gidin.
  • Mesajın üzerine basılı tuttuktan sonra menüden Sil seçeneğini belirleyin. Silmek için daha fazla mesaj da seçebilirsiniz.
  • İstendiği takdirde Diğer’e dokunup çıkan menüden Sil’i seçin.
  • Son olarak Sil > Herkesten Sil’e dokunun.

WhatsApp’ın Herkesten sil özelliğiyle ilgili unutulmaması gereken bazı notlar ise şunlar:

  • WhatsApp’ta mesajların herkesten başarılı bir şekilde silinebilmesi için sizin ve mesajı gönderdiğiniz kişinin WhatsApp’ın en güncel sürümünü kullanıyor olmanız gerek.
  • iPhone kullanıcıları, mesajlar silinmiş olsa da sohbette gönderilen fotoğraflara veya videolara Fotoğraflar uygulamasından ulaşabilirler.
  • Mesajınızı silme konusunda başarısız olduğunuz takdirde karşıdaki kişi, gönderdiğiniz mesajınızı görebilir.

WhatsApp’ın Herkesten Sil Özelliğinin Süresi Ne Kadar?

WhatsApp, Herkesten Sil özelliğinin sadece mesajın gönderildikten sonraki bir hafta içinde kullanılabileceğini belirtiyor. Hatta bu süre, 2022’nin başlarında güncellenerek kullanıcılara duyurulmuştu. Fakat yaptığımız birkaç deneme ile bu sürenin bizde işlemediğini fark ettik. Hatta WhatsApp’la ilgili gelişmeleri aktaran WaBetaInfo, bu sürenin 2 gün 12 saat olacak şekilde güncellendiğini fark ettiklerini belirtti.

Her ne kadar WhatsApp bu sürenin 1 hafta olarak güncellendiğini belirtse de bunu referans almamanızı tavsiye ederiz. Yaptığımız denemeler, bu sürenin 2 gün 12 saat olarak belirtilen zamanı da karşılamadığını gösteriyor. Dolayısıyla aklınızda olması gereken şey, bu özelliği olabildiğince en erken zamanda kullanmanızın gerekmesi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha Fazla İçerik
Kamera Başka Bir Uygulama Tarafından Kullanılıyor Hatası Nasıl Düzeltilir?