Instagram Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Kullanıcılar, çeşitli sebeplerden ötürü Instagram hesabını kalıcı olarak silme işlemine başvurmak isteyebilirler. Bunun için yapmanız gerekenleri uygulamadan değil, tarayıcı üzerinden yapmanız gerekiyor. Bunu da Instagram hesap silme linki üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Eğer bu zamana kadar bu işlemi sadece uygulama üzerinden yapmaya çalışıp başarısız olduysanız, sebebini artık biliyorsunuz.

Öncelikle şunu belirtelim; hesabınızı adından da anlaşılacağı üzere tamamen mi silmeye karar verdiniz, yoksa geçici olarak kapatıp daha sonra kullanmak isteyebilir misiniz? Çünkü bir tanesinin geri dönüşü var, diğerinin yok. Dolayısıyla sonradan pişman olmamanız açısından bu duruma bir açıklık getirmenizi tavsiye ederiz.

Instagram Hesabınızı Silmeden Önce Verilerinizi Kaydedin

Daha sonra pişman olmamak için veya Instagram hesabınızı kalıcı olarak silmek için harekete geçmek istemeden önce, Instagram verilerinizi yedeklemek iyi bir fikir olabilir. Her ne kadar artık hesabınız aktif olmasa da fotoğraflarınız, etkileşimleriniz ve arkadaşlarınızın bir kopyasının elinizde olmasını isteyebilirsiniz.

Instagram hesabınızı sildiğinizde, içindeki her şeyi silmiş olacaksınız. Tüm fotoğraflarınız, beğenileriniz, yorumlarınız ve arkadaşlarınız kalıcı olarak kaldırılacak. Bu sebeple hesap silme işleminden önce verilerinizi kaydetmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Instagram’ı açıp sağ alt köşede bulunan profil resminize dokunun.
  • Ardından sağ üst köşedeki “hamburger simgesi“ne (Menü) ve hemen sonrasında “Ayarlar“a dokunun.
  • Burada Güvenlik‘i seçtikten sonra “Veri İndir” seçeneğine dokunun.
  • E-posta adresinizi girdikten sonra İndirme İste seçeneğine dokunun.

Bu işlemlerin ardından Instagram, 48 saat içerisine profilinizin tam bir kopyasını e-posta adresinize gönderecek. Gönderilecek bu e-postada fotoğraflarınız, yorumlarınız, profil bilgileriniz ve diğer her şey yer alacak. Bu verilere bir daha ihtiyaç duymayacağınızı düşünebilirsiniz. Fakat bilgilerinizi koruma altına almak için de önemli olabilir. Bunu yapmadığınızda, hesap silme işleminin ardından bilgilerinizi tamamen kaybedersiniz. Ve sonrasında ne kadar uğraşırsanız uğraşın asla geri alamazsınız.

Instagram Hesap Dondurma

Instagram hesabınızı dondurduğunuzda profiliniz, fotoğraflarınız, yorumlarınız ve beğenmeleriniz, tekrar giriş yapıp hesabınızı tekrar etkinleştirene kadar gizli kalır. Instagram hesabınızı bilgisayar üzerinden ya da mobil tarayıcıdan kapatabilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler:

  • Bir bilgisayardan instagram.com’a giriş yapın. Instagram hesabınızı uygulama içerisinden geçici olarak kapatamazsınız.
  • Sağ üst köşedeki profil resminize, Profil’e ve ardından Profili Düzenle’ye tıklayın.
  • Ekranı aşağıya doğru indirin, sağ alt tarafta bulunan Hesabımı geçici olarak kapat‘a tıklayın.
  • Hesabını neden kapatıyorsun? sorusunun yanındaki açılır menüden bir seçim yaparak şifrenizi tekrar girin. Hesabınızı kapatma seçeneği, sadece menüden bir sebep seçip şifrenizi girdiğinizde görünür.
  • Hesabı Geçici Olarak Kapat’a tıklayın.

Instagram Hesap Silme – Kalıcı

Hesabınızı silme işlemini uyguladığınızda profiliniz, fotoğraflarınız, videolarınız, yorumlarınız, beğenmeleriniz ve takipçileriniz kalıcı olarak silinir. Eğer silmek yerine ara vermek isterseniz, bunun yerine yukarıdaki işlemleri uygulayarak hesabınızı geçici olarak kapatabilirsiniz. İşte Instagram hesap silme nasıl yapılır? sorusunun adım adım cevabı:

  • Bir mobil tarayıcı veya bilgisayardan Instagram hesap silme linki olan Hesabını Sil sayfasına gidin. Instagram internet sitesine giriş yapmadıysanız öncelikle giriş yapmanız istenir. Hesabınızı Instagram uygulamasının içinden silemezsiniz.
  • Hesabını neden siliyorsun? sorusunun yanındaki açılır menüden bir seçim yapın ve şifrenizi tekrar girin. Hesabınızı kalıcı olarak silme seçeneği, sadece menüden bir neden seçtiğinizde görünür.
  • [Kullanıcı adı]’nı sil’e tıklayın veya dokunun.

Farklı Instagram Hesabını Silmek İçin Yapmanız Gerekenler:

  • Hesabını Sil sayfasının sağ üst kısmındaki kullanıcı adına tıklayın veya dokunun.
  • Profili Düzenle‘nin yanındaki simgesine tıklayın veya dokunun ve Çıkış Yap‘ı seçin.
  • Silmek istediğiniz hesapla tekrar giriş yapın ve yukarıdaki talimatları izleyin.

Buraya kadar yaptığınız işlemlerden sonra hesabınız kalıcı olarak silinmiş olacak. Bu işlemi yaptıktan sonra bilmeniz gereken bazı detaylar var, hemen onları da açıklayalım.

Instagram Hesabım Silindikten Sonra Ne Olacak?

Instagram hesabınız, silinmesini talep ettikten 30 gün sonra tüm bilgilerinizle birlikte kalıcı olarak silinir. Bu andan itibaren artık bilgilerinizi geri getiremezsiniz.

Silme sürecinin tamamlanması, bazı durumlarda 90 güne kadar uzayabilir. İçeriklerinizin kopyaları 90 günün ardından bir afet, yazılım hatası veya diğer veri kaybı durumlarında kurtarma amacıyla Instagram’ın yedek depolama alanında tutulabilir. Ayrıca bilgileriniz yasal sorunlar, koşul ihlalleri gibi durumlar veya hasar önleme çalışmaları için de saklanabilir. Bu konu hakkında daha fazla bilgi almak için Instagram Veri İlkesi‘ne göz atabilirsiniz.

Instagram Hesabımı Sildikten Sonra Geri Alabilir miyim?

Instagram hesabınızı kalıcı olarak sildikten sonra resmi olarak geri alma seçeneğiniz yoktur. Yine de bazı kullanıcılar, aşağıdaki yöntemi kullanarak hesaplarına tekrar ulaşabildiklerini iddia ediyorlar.

Hesabınızı saldırıya uğramış olarak Instagram’a bildirirseniz, hesabınızı geri alma şansına sahip olabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki sıralamayı takip etmelisiniz:

  • Öncelikle kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin. Sonrasında Instagram’ın ‘Giriş yaparken yardım alın‘ seçeneğine dokunun.
  • Kurtarmak istediğiniz hesap türü gibi yönergeleri izleyin. Ardından devam etmek için ‘Hesabım saldırıya uğradı‘ seçeneğine dokunun.
  • Gerekleri formları doldurduktan sonra Instagram, birkaç saat içinde size bir e-posta gönderecek. Bu hesaba yüklediğiniz fotoğraflar, kullanıcı adınız, e-posta adresiniz ve doğrulama kodu gibi bazı doğrulamalar sağlamanız gerekecektir.

Yukarıdaki işlemleri denemekten elbette zarar gelmez. Üstelik bu yöntemin işe yaradığını belirten kullanıcı sayısı da azımsanmayacak kadar fazla. Eğer bu yöntem sayesinde hesabınıza tekrar ulaşırsanız, lütfen bizimle yorumlar kısmından paylaşın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha Fazla İçerik
Telefon Konuşma Süresi Ayarlama Nasıl Yapılır?