OkCupid Hesap Silme Nasıl Yapılır?

OkCupid, ABD merkezli olan ve kullanıcıları en uygun kişilerle eşleştiren arkadaşlık uygulamasıdır. Tinder gibi oldukça popüler bir uygulama olan OkCupid’de aradığınız partneri bulduktan sonra hesabınızı silmek isteyebilirsiniz. Bunun dışında OkCupid’e üye olduğunuzda, platformun birçok bilginize erişimine izin vermiş olursunuz. Bu bilgilerden bazıları şunlar:

  • Oturum bilgileriniz ve/veya telefon numaranız
  • Cinsiyet ve doğum tarihiniz
  • Kişiliğiniz, yaşam tarzınız, ilgi alanlarınız hakkındaki bilgiler
  • Premium üyeler için kredi kartı numaranız ve diğer finansal bilgileriniz

Gördüğünüz üzere eğer OkCupid’i kullanmaktan vazgeçtiyseniz, hesabınızı silmek için pek çok sebebiniz bulunmaktadır.

Bunun dışında OkCupid hesabınızı silerseniz, silme işlemini geri alamayacağınızı unutmayın. Daha sonra geri dönmek isterseniz, adımları izleyerek devre dışı bırakma seçeneğini kullanın.

OkCupid Hesap Silme Nedir?

Bir OkCupid hesabını silmek, profilinizi ve kişisel bilgilerinizi OkCupid web sitesinden kalıcı olarak kaldırmak anlamına gelir. Hesabınızı sildiğinizde hesabınızla ilişkili profiliniz, fotoğraflarınız, mesajlarınız ve diğer tüm kişisel bilgileriniz OkCupid veritabanından kalıcı olarak silinir.

OkCupid Hesap Silme Yolları

OkCupid Hesap Silme | Bilgisayar

Aşağıdaki talimatları uygulayarak OkCupid hesabınızı silme işlemini tamamlayabilirsiniz.

  • Öncelikle Okcupid’in websitesine giderek oturum açın.
  • Profil simgesine giderek buradan Ayarlar’a tıklayın.
  • Hesap yazılı kısma tıklayın.
  • Aşağı kaydırın ve hesabı devre dışı bırakmak için Buraya Git’i tıklayın.
  • Silme işlemine devam etmek için Hesabı Sil’i tıklayın. Ya da hesabınızı dondurmak için hesabı devre dışı bırakın.
  • Silmek için bir neden belirleyip ardından Sil’e tıklayın.

OkCupid Hesap Silme | Android

  • OkCupid uygulamasını açın.
  • Profil simgesine dokunun.
  • Hesap ayarlarına dokunun.
  • Hesabınızı devre dışı bırakın’a dokunun.
  • İleri yazılı kısma dokunun.
  • Önce Biriyle tanıştım yazılı kısma, ardından İleri’ye dokunun.
  • Sonra karşınıza çıkacak ekranda Hayır yazılı kısmı seçin ve İlerle deyin.
  • Hesabımı sil’i seçin ve ardından silmeyi onaylamak için ileriye dokunun.

OkCupid Hesap Silme | iPhone

  • OkCupid uygulamasını açın.
  • Profile dokunun.
  • Dişli simgesi görünümündeki Ayarlar’a dokunun.
  • Hesabınızı devre dışı bırakın’a dokunun.
  • Bu işlemden sonra OkCupid’i daha iyi hale getirmek için neler yapabileceğinizi soran bir mesaj alacaksınız.
  • Devam etmek için sağa kaydırın.
  • Bir sonraki işlemde de sola kaydırın.
  • Birkaç seçenek daha çıkacak, bunların hepsini sola kaydırın.
  • Son olarak devre dışı bırak veya sil’i seçebilirsiniz. Silme işlemine devam etmek için hesabı sil’i seçin.
  • Silme işlemini tamamlamak için onayla’ya dokunun.

Bu yöntemlerden faydalanarak OkCupid hesabınızı hem bilgisayarınızdan hem de telefonunuzdaki OkCupid uygulaması üzerinden silebilirsiniz.

OkCupid Hesabımı Silersem Ne Olur?

OkCupid hesabınızı silerseniz, profiliniz artık web sitesinde görünmez. Ayrıca diğer kullanıcılar profilinizi göremez veya size mesaj gönderemez. Mesajlarınız ve eşleşmeleriniz dahil olmak üzere hesap bilgileriniz OkCupid veri tabanından kalıcı olarak silinecektir.

OkCupid ile aktif bir aboneliğiniz varsa, hesabınızı silmek aboneliğinizi iptal eder ve artık faturalandırılmazsınız. Ancak üçüncü taraf bir sağlayıcı aracılığıyla abonelik satın aldıysanız, aboneliğinizi o sağlayıcı aracılığıyla iptal etmeniz gerekecektir.

OkCupid hesabınızı sildikten sonra profilinizi, mesajlarınızı veya eşleşmelerinizi kurtaramayacağınızı unutmamalısınız. Bu nedenle, hesabınızı silmeden önce tüm önemli bilgileri veya konuşmaları kaydetmeniz önerilir.

OkCupid Hesabı Silindiğinde Ücretli Aboneliğe Ne Olur?

OkCupid aboneliğiniz için kredi kartı ile ödeme yaptıysanız veya hesabınızı devre dışı bıraktıysanız, hesabınız devre dışı bırakılacağı için ödemeniz otomatik olarak durdurulmuş olacak. Fakat daha sonra profilinizi yeniden etkinleştirirseniz, aboneliğiniz için tekrar ödeme yapmaya başlarsınız. Hesabınızı sildiğinizde ise aboneliğiniz kalıcı olarak iptal edilecektir.

Bununla birlikte aboneliğinizi App Store veya Google Play üzerinden gerçekleştirdiyseniz, bu hizmetler OkCupid’deki hesabınızın ne zaman devre dışı bırakıldığını, yeniden etkinleştirildiğini veya silindiğini bilmezler. Bu sebeple aboneliğinizi iptal etmediğiniz müddetçe ödemeleriniz devam eder. Bu sebeple Google Play Store veya App Store’a giderek aboneliklerinizi iptal etmeniz gerekecek.

İlgili Yazılar

Tinder Benzeri En İyi Uygulamalar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha Fazla İçerik
ferrari-br20
Yalnızca Bir Tane Üretilen Muhteşem Otomobil: Karşınızda Ferrari BR20