RCS Mesajı Nasıl Kapatılır?

Zengin İletişim Hizmetleri (RCS), kullanıcıların internet üzerinden mesaj göndermesine ve almasına olanak tanır. Yüksek çözünürlüklü fotoğraf veya video gönderme, okundu bilgisi gibi birçok avantaj sunan bu servisi herkes kullanmak istemeyebilir.

RCS, bazı sorunlar nedeniyle zaman zaman mesaj göndermediği için birçok Android kullanıcısını rahatsız etmiş durumda. Bununla birlikte sürekli RCS sohbet hizmeti bildirimi alındığına dair şikayetler bulunuyor. Neyse ki RCS’yi devre dışı bırakmak oldukça kolay. Aşağıda Samsung ve diğer Android telefonlarda RCS mesajı nasıl kapatılır, bunu öğreneceksiniz.

RCS Mesajı Nasıl Kapatılır?

Google Mesajlar’da RCS Mesajı Kapatma

Android telefonunuzda bulunan Google Mesajlar uygulamasında RCS’yi devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  • Adım 1: Telefonunuzda Google Mesajlar uygulamasını açın.
    Adım 2: Sağ üst köşedeki profil resmine, diğer adıyla hesap simgesine dokunun ve Mesajlar ayarlarını seçin.
  • Adım 3: RCS sohbetlerine dokunun.
    Adım 4:RCS sohbetlerini aç‘ın yanındaki geçişi kapatın. Bir onay açılır penceresi görünecektir. Kapat üzerine dokunun.

Hepsi bu kadardı. RCS, Google Mesajlar uygulamasını başarıyla kapatacaktır. RCS’nin Google Mesajlar’ın web sürümünden devre dışı bırakılamayacağını unutmayın.

Samsung Mesajlar’da RCS Mesajı Kapatma

Samsung cihazlardaki RCS mesajlaşma özelliğini devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  • Adım 1: Samsung Galaxy telefonunuzda Samsung Mesajlar uygulamasını başlatın.
  • Adım 2: Üstteki üç nokta simgesine dokunun ve Ayarlar‘ı seçin.
  • Adım 3: Sohbet ayarlarına gidin ve Sohbet özelliklerinin yanındaki geçişi kapatın.

Android’de RCS’yi Kapatırsanız Ne Olur?

SMS ve RCS arasındaki temel fark, SMS mesajlarının hücresel bir ağ üzerinden gönderilmesi, RCS mesajlarının ise internet bağlantısı gerektirmesidir. Dolayısıyla RCS’yi kapattığınızda internet üzerinden mesaj gönderemezsiniz. Tüm yeni mesajlar SMS/MMS metin formatına dönecek ve normal SMS için ücretlendirileceksiniz.

Ayrıca okundu bilgisi, yazma göstergeleri, tepkiler, yüksek kaliteli görüntü gönderme gibi RCS özelliklerine erişiminizi de kaybedersiniz. RCS’yi devre dışı bırakmak önceki mesajlarınızı silmeyecektir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha Fazla İçerik
PUBG Mobile Ban Kaldırma Nasıl Yapılır?