TikTok Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Eskilerden kalma klişe bir söz vardır: Her güzel şeyin bir sonu vardır. Bu durum TikTok hesabınız için de geçerli. TikTok hesabınızı silmek için birçok sebebiniz olabilir. Örneğin uygulamada çok fazla zaman harcamaktan endişeleniyor olabilirsiniz. Veya artık size hitap etmediğini düşünüyor da olabilirsiniz. Nedeniniz ne olursa olsun, bu işlemi kolay bir şekilde yapabilmenizi sağlayacak birkaç yöntem bulunuyor. Aşağıda hem telefondan hem de bilgisayardan TikTok hesap silme işlemini nasıl yapabileceğinizi öğreneceksiniz.

TikTok Hesabınızı Sildiğinizde Ne Olur?

Her sosyal medya platformu hesapları farklı şekilde ele alır. Bazıları hesabınızı dondurmanıza veya askıya almanıza izin verir, böylece daha sonra geri dönüp kullanabilirsiniz. Bazıları ise her şeyi tamamen siler. Aşağıda, TikTok hesabınızı sildiğinizde neler olacağını daha ayrıntılı şekilde öğrenmiş olacaksınız.

TikTok Hesabımı Sildiğimde Videolarım da Silinecek mi?

Evet. TikTok hesabınız silindiğinde videolarınız da silinmiş olur. Bu sizin aslında büyük avantaj. Çünkü videolarınızı birer birer gözden geçirmenize ve silmenize gerek kalmamış olacak.

TikTok Hesabımı Sildiğimde Mesajlarım da Silinecek mi?

Aynısı, diğer kullanıcılarla yaptığınız herhangi bir özel iletişim için de geçerlidir. Hesabınızı sildiğinizde, mesajlarınız da silinmiş olur.

TikTok Hesabının Silinmesi Ne Kadar Sürer?

Radikal kararlar aldıktan sonra sık sık pişman olan biriyseniz, iyi haberi verelim. TikTok hesabınızı tamamen silmeden önce yalnızca 30 gün boyunca devre dışı bırakır. Bu da o zaman aralığındayken hesabınızı her şey bozulmadan yeniden etkinleştirebileceğiniz anlamına geliyor. Ancak 30 gün sonra hesabınızı ve onunla ilişkili her şeyi kaybedersiniz.

TikTok Hesap Silme Nasıl Yapılır?

TikTok Hesap Silme – iPhone

iPhone’unuzda TikTok hesabınızı silmeye hazırsanız, şu adımları uygulamanız yeterli olacaktır:

  • TikTok’u açın.
  • Sağ alttaki Profil yazılı kısmın üzerine dokunun.
  • Üç yatay çizgiye gidin. Ardından Ayarlar ve gizlilik > Hesabı yönet > Hesabı sil sıralamasını takip edin.
  • Karşınıza hesabı neden silmek istediğinize dair seçenekler çıkacak, içlerinden bir tanesini seçin.
  • Seçtiğiniz gerekçeyle ilgili TikTok’un bazı önerileri olacak. Örneğin gizlilik endişesi taşıyorsanız, bu endişeyi ortadan kaldıracak bazı öneriler göreceksiniz. Buraya es geçerek devam edin.
  • TikTok verilerinizi indirip indirmeyeceğiniz sorulacak. Eğer indirmek isterseniz Talebi incele yazısına dokunup verilerinizi indirme talebinde bulunun.
  • Son olarak onaylamak için Hesabı Sil yazısına tekrar dokunun.

Tüm yapmanız gerekler bunlar. Tekrar atırlatmak gerekirse, hesabınız 30 gün boyunca herkesten kaldırılacak olsa da, fikrinizi değiştirirseniz hesabınızı yeniden etkinleştirebilirsiniz.

TikTok Hesap Silme – Android

Android cihazınızda TikTok hesap silme talimatları, iPhone’dakiyle birebir aynıdır. Kısaca tekrar hatırlatmak gerekirse:

  • İlk olarak uygulamayı açın ve sağ alttaki Profil’e dokunun.
  • Sağ üstte bulunan 3 satırlı simgeye dokunun.
  • Hesabını yönet > Hesabı sil sıralamasını dokunun.
  • Hesabınızı silmek için uygulamada belirtilen yönergeleri takip edin.

Bu sıralamayı takip ettiğinizde, TikTok hesabınızı Android cihazınızdan silmiş olursunuz.

TikTok Hesap Silme – Bilgisayar

Son olarak TikTok hesabının bilgisayar üzerinden nasıl silineceğini göstereceğiz. Aşağıdaki talimatları uygulayarak TikTok hesabınızı silebileceksiniz.

  • Şuradan TikTok’un web sitesini açın.
  • Sağ üstteki profil simgesinin üzerine tıklayın.
  • Hesap kontrolü yazısının altında Hesabı Sil yazısını göreceksiniz, üzerine bir kez tıklayın.
  • Ardından yönergeleri takip edip silme işlemini tamamlayın.

TikTok Kalıcı Olarak Silinir mi?

Hesabınızı silmek için 30 günlük bekleme süresinin bir iyi bir de dezavantajı bulunuyor. İyi tarafı, işlemi geri alma şansınız var ve bu süre zarfında TikTok hesabınızı kalıcı olarak silmek için yapmanız gereken ekstra bir şey yok. İşlemin tamamlanması için 30 gün beklemeniz yeterlidir. Dezavantajı ise bu 30 günlük süreci hızlandırmanın veya hesabınızı temizlemenin bir yolu olmamasıdır. Sadece beklemek zorundasınız.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha Fazla İçerik
Blockchain [Blokzincir] Nedir, Nasıl Çalışır?