Pinterest Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Pinterest hesabınızı tamamen silmek veya bir süre ara vermek için başvurabileceğiniz yöntemler bulunuyor. Web veya mobil uygulama ile Pinterest hesabınızı silmek için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz.

Pinterest Hesap Silme | Web

Web tarayıcı ile Pinterest hesabı silme işlemi için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:

  • Pinterest’in web sayfasını açıp silmek istediğiniz hesabınızın giriş bilgileriyle oturum açın.
  • Sağ üstte bulunan aşağı doğru açılır menüden ‘Ayarlar‘ı seçin.
  • Şimdi sağ taraftaki menüden Hesap yönetimi yazılı seçeneğe tıklayın.
  • Verilerinizi ve hesabınızı silin seçeneğinin sağında bulunan Hesabı sil‘e tıklayın.
  • Ardından size bazı talimatların yer aldığı bir e-posta gönderilecek. Bu talimatları takip ederek hesabınızı silebilirsiniz.

Pinterest Hesap Silme | Android

Android cihazınızdaki Pinterest uygulaması üzerinden hesap silme işlemi için şu adımları takip edin:

  • Pinterest mobil uygulamasına giderek silmek istediğiniz hesapla oturum açın.
  • Profil resminize dokunarak ‘Ayarlar‘a gidin.
  • Hesap ayarları‘na dokunup ardından ‘Hesabı kapat‘ seçeneğine gidin.
  • Bu seçeneğe dokunduktan sonra kalıcı olarak kapatmak için silmek istediğiniz Pinterest hesabıyla ilişkili e-posta hesabını seçin.

Pinterest Hesap Silme | iPhone

iPhone’unuzdan Pinterest hesabınızı silmek içinse şu talimatları uygulayın:

  • Pinterest uygulamasını açın.
  • Profil resminize ve ardından dişli simgesine dokunarak Hesap Ayarları‘na gidin.
  • Hesabı sil seçeneğine dokunun.
  • Pinterest, profili kapatmanızın nedenlerini soracak. Sonra İleri seçeneğine ve ardından Bir e-posta gönder‘e dokunun.
  • Pinterest, hesabınızı silebilmeniz için size bazı talimatların yer aldığı bir mesaj gönderecek.
  • Son olarak bu talimatları uygulayıp silme işlemini sonlandırın.

Pinterest Hesabı Devre Dışı Bırakma

Hesabınızı tamamen silmek yerine devre dışı bırakma seçeneğinden de faydalanabilirsiniz. Bunun için yukarıdaki hesap silme talimatlarını takip ettiğinizde, son adım olarak Hesabı devre dışı bırak seçeneğini seçmelisiniz. Bunu yaptığınızda neler olacağını maddeler halinde açıklamak gerekire:

  • Profilinizde paylaştığınız içerik (panolar ve pinler) artık diğer kullanıcılar tarafından görülemeyecek.
  • Hesabınızı devre dışı bıraktığınızda, kullanıcı adınız bir başkası tarafından kullanılamaz.
  • Pinterest hesabınızı yeniden etkinleştirmek için hesap bilgilerinizle giriş yapmanız yeterli olacak.

Pinterest Hesabımı Silersem Ne Olur?

Pinterest hesabınızı silmek, elbette bazı sonuçlar doğuracak. Bunların neler olduğunu madde madde şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Yüklediğiniz veya kaydettiğiniz tüm içerikleri kaybedersiniz bir daha kurtaramazsınız.
  • Bir işletme hesabınız varsa ve bu hesapla ilişkili reklam kampanyaları oluşturduysanız, son kapatma konusunda size yardımcı olması için Pinterest ekibiyle iletişime geçmeniz gerekecek.
  • Tüm reklam kampanyalarınız için ödeme yapana kadar profilin kapatılmasına devam edemezsiniz.
  • Pinterest hesabınızı sildiğinizde profiliniz hemen devre dışı kalır fakat hesabınız 14 gün boyunca aktif kalır. Bu 14 gün içerisinde kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yaparak hesabınızı geri alabilirsiniz.

Pinterest hesap silme, bu işlemi uyguladıktan 14 gün sonra bir daha telafisi olmayan bir seçimdir. 14 gün içerisinde hesabınıza tekrar giriş yaptığınızda hesabınız aktif olmuş olur. Fakat 14 günden sonra hesabınızla ilgili her şeyi kaybetmiş olursunuz. Bu sebeple ilk etapta önerimiz, hesabınızı devre dışı bırakma seçeneğine yönelmeniz. Daha sonra Pinterest hesabınızı silme konusunda eminseniz, yukarıdaki talimatları kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha Fazla İçerik
Telefondan WiFi’ye Bağlanınca Yavaşlayan İnternet Nasıl Düzeltilir?