Telegram Engel Kaldırma İşlemi Nasıl Yapılır?

Telegram’da birini engellerseniz, o kişinin sizi aramasını veya size herhangi bir şey göndermesini engellemiş olursunuz. Engellediğiniz kişi, Telegram’da en son ne zaman görüldüğünüz gibi hiçbir bilgiye ulaşamaz. Ayrıca profil simgenizi de (“avatar” olarak da adlandırılır) göremezler. Bu makale, Telegram’da birinin nasıl engelleneceği ve engelinin nasıl kaldırılacağı konusunda size rehberlik edecek. Telegram, hem mobil uygulamada hem de masaüstü/dizüstü bilgisayarda mevcut olduğu için her iki platformdaki adımları da öğreneceksiniz. Ayrıca Telegram’da bir kanalın engelinin nasıl kaldırılacağını da göreceksiniz.

Telegram’da Bir Kişi Neden Engellenir?

Telegram’da bir kişi aşağıdakilerle sınırlı olmayacak üzere çeşitli nedenlerle engellenebilir:

  • Engellediğiniz kişi, size veya diğer kullanıcılara spam gönderiyor veya onları taciz ediyorsa.
  • Size uygunsuz mesajlar, resimler veya videolar gönderiyorsa.
  • Yanlış bilgi veya uygunsuz içerik yayıyorsa.
  • Telegram’ın topluluk yönergelerini veya hizmet şartlarını ihlal ediyorsa.

Telegram’da Bir Kişinin Engelini Kaldırma

Telegram’ın Android ve iOS sürümlerinde bir kişinin engelini kaldırmak için izlemeniz gereken adımlar sırasıyla şunlar:

  • Telefonunuzdan Telegram uygulamasını açın.
  • Ayarlar” bölümüne gidin.
  • Gizlilik ve Güvenlik” üzerine dokunun.
  • Engellenen Kullanıcılar“ı seçin.
  • Engellemesini kaldırmak istediğiniz kişiyi bulup adını sola doğru kaydırın.
  • Son olarak “Engellemeyi Kaldır“a dokunun.

Bu adımları takip ettikten sonra engelini kaldırdığınız kişi size tekrar mesaj gönderebilecek. Aynı zamanda Telegram gruplarındaki güncellemelerinizi de görebilecek.

Telegram’da Birinin Engelini Kaldırdığımda Ne Olur?

Telegram’da bir kişinin engelini kaldırdıktan sonra ilgili kişi size mesaj gönderebilecek ve Telegram gruplarındaki aktivitelerinizi görebilecekler. Ayrıca mesajlarını ve güncellemelerini de görebileceksiniz. Telegram kullanıcısı, engelini kaldırıldığınıza dair herhangi bir bildirim almayacaktır fakat platformda sizinle normal şekilde etkileşim kurabilir.

Bir kişinin engellemesini kaldırdığınızda önceki konuşmalarınızın otomatik olarak geri yüklenmeyeceğini veya engellemeden önce gönderilen mesajları silmeyeceğini unutmayın. Kişiyi engellemeden önce onunla herhangi bir konuşmanız varsa, onunla tekrar sohbete başlamak için yeni bir konuşma başlatmanız gerekecektir.

Telegram’da Bir Kanalın Engelini Kaldırma

Telegram’da kullanıcı dışında bir daha önce engellediğiniz bir kanalın da engelini kaldırabilirsiniz. Bunun için izlemeniz gereken adımlar şunlar:

  • Cihazınızdan Telegram uygulamasını açın.
  • Ayarlar” bölümüne gidin.
  • Gizlilik ve Güvenlik“i seçin.
  • Daha sonra “Engellenen Kullanıcılar”ın üzerine dokunun.
  • Engelini kaldırmak istediğiniz kanalı bulup adını sola kaydırın.
  • Engellemeyi Kaldır” seçeneğine dokunun.

Bu adımların ardından engelini kaldırdığınız Telegram kanaldan güncellemeler alabileceksiniz.

Telegram’da Engellendiğimi Nasıl Anlarım?

Telegram’da engellendiyseniz, sizi engelleyen kişiye mesaj gönderemez veya Telegram gruplarındaki aktivitelerini göremezsiniz. Ayrıca sizi engelleyen bir kişiye mesaj göndermeye çalıştığınızda engellendiğinizi belirten bir hata mesajı almazsınız. Ancak mesajınız teslim edilmeyecek ve mesajınızn gönderildiğine dair herhangi bir bildirim veya onay almayacaksınız.

Telegram’da engellendiğinizden şüpheleniyorsanız, kişiye bir mesaj göndermeyi deneyebilir ve mesajınızın ulaşıp ulaşmadığını kontrol edebilirsiniz. Mesajınız iletilmezse, büyük olasılıkla engellenmişsinizdir.

Bir Telegram Grubu veya Kanal Türü Nasıl Değiştirilir?

Telegram grubu türünü değiştirmek için grup ayarlarına gidin. Mobil uygulamada, sağ üst köşede bulunan simgeye tıklayın ve “Düzenle“yi seçin. Masaüstü uygulamanın sürümünde, sağ üst köşede bulunan üç noktaya tıklayın ve “Grubu Yönet“i seçin.

Şimdi “Grup Türü“nü seçin. Kullanıcılara gönderebileceğiniz özel bir grup davet bağlantısı göreceksiniz. Bu bağlantıyı “Herkese Açık” türüne dönüştürmek için, kullanıcıların takip edebileceği bir paylaşım bağlantısı girin veya Telegram aramasını kullanarak grubu bulun.

Özel bir grup için sohbet geçmişini etkinleştirmek için, grup ayarlarınızda “Sohbet Geçmişi“ne tıklayın ve “Görünür“ü seçin.

Telegram kanal türünü değiştirmek için, kanal ayarlarınızda “Düzenle“ye tıklayın ve “Kanal Türü“nü seçin. Kullanıcılara gönderebileceğiniz özel bir kanal davet bağlantısı göreceksiniz. Bu bağlantıyı “Herkese Açık” türüne dönüştürmek için, kullanıcıların takip edebileceği bir paylaşım bağlantısı girin veya Telegram aramasını kullanarak kanalı bulun.

Sıkça Sorulan Sorular

Telegram’da engelini kaldırdığım bir kişiyi tekrar engelleyebilir miyim?

Telegram’da engelini kaldırdığınız bir kişiyi tekrar engelleyebilirsiniz. Telegram’da bir kişiyi engelleme ve engellemeyi kaldırma işlemini istediğiniz kadar tekrarlayabilirsiniz.

Telegram’da bir kişinin engelinin kaldırılması ne kadar sürer?

Telegram’da bir kişinin engelini kaldırma işlemi anında gerçekleşir. Bu andan itibaren kişi size mesaj gönderebilir ve güncellemelerinizi Telegram gruplarında görebilir.

Beni engelleyen kişi yine de mesajlarımı görebilir mi?

Hayır, Telegram’da sizi engelleyen kişi mesajlarınızı göremez.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha Fazla İçerik
Valorant FPS Arttırma Nasıl Yapılır?