Bu Apple Kimliği Daha Önce iTunes Store’da Kullanılmadı

Bazı Apple cihaz kullanıcıları yeni bir Apple Kimliği oluşturduklarında bu hata mesajını alabiliyorlar. Hatta birkaç kez oturum açmayı denedikten sonra bile bu hata mesajını almaya devam edebilirsiniz. Ayrıca İnceleme (veya benzeri) olan seçeneğe dokunduğunuzda muhtemelen App Store’da boş bir sayfa göreceksiniz. Dolayısıyla yapabileceğiniz hiçbir şey olmayacak.

Bu hatayı almanızın en yaygın nedenlerinden birisi, fatura ve teslimat adreslerini Apple Kimliği’nize eklememiş olmanızdır. Dolayısıyla Apple, iTunes mağazasında herhangi bir satın alma işlemi yapmak istediğinizde bu ayrıntıları eklemenizi isteyecektir.

Bu Apple Kimliği daha önce iTunes Store’da kullanılmadı” hatasının nedeni bambaşka bir şey de olabilir. Bazen bilmediğiniz bir hata, onu düzeltene kadar App Store’u kullanmanızı engelleyebilir.

Bu Apple Kimliği Daha Önce iTunes Store’da Kullanılmadı Hatasının Çözümü

Fatura ve Teslimat Adresini Kontrol Edin

Aldığınız bu hatanın ilk çözümü, fatura ve teslimat adresiyle ilgili sorunları gidermek olmalıdır. Doğru olup olmadığını onaylamak için faturanızı ve teslimat adresini kontrol edin. Bu kontrolü iPhone’da gerçekleştirmek için şu adımları izleyin:

  • iPhone’unuzdan Ayarlar uygulamasını açın ve üstte bulunan adınızın üzerine dokunun.
  • Şimdi Ödeme ve Teslimat yazılı seçeneğe dokunun.
  • Eğer istenirse Apple Kimliği şifrenizi girin.
  • Şimdi Ödeme ve Teslimat ekranını görüyor olmalısınız. Teslimat Adresi başlıklı bir başlığı olacaktır. Teslimat Adresi Ekle‘ye dokunarak mevcut adresinizin doğru olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse düzenleme yapıp Bitti‘ye dokunun.

Aynı Cihazda Apple Kimliği’nden Çıkış Yapın

Bu tarz hataları düzeltebilecek en kolay ve hızlı yöntem olarak bunu kullanabilirsiniz. Apple Kimliği’nden çıkış yapıp ardından aynı cihazda Apple Kimliği’nize tekrar giriş yapmanız gerekir.

Bir iPhone veya iPad’de Apple Kimliği oturumunu kapatmak için “Ayarlar” uygulamasına gidin. Ardından ekranın üst kısmında bulunan adınıza dokunun ve ekranın alt kısmındaki “Çıkış Yap” ögesini seçin. Mac’te ise ekranın sol üst köşesindeki “Apple” menüsüne gidin. Daha sonra “Sistem Tercihleri“ni seçip “iCloud“a tıklayın ve “Çıkış Yap“a tıklayın. Şimdi kimlik bilgilerinizi kullanarak tekrar giriş yapın.

Sürekli Olarak ‘İncele’ye Dokunun

“Apple Kimliği iTunes Store’da kullanılmadı” uyarısında seçebileceğiniz iki seçenek bulunur; incele ve iptal. “İncele” seçeneğine dokunduğunuzda, “Şartlar ve Koşullar” sayfasına yönlendirilirsiniz. “İptal” seçeneğine dokunursanız, uyarı her seferinde App Store veya iTunes Store’da bir şey indirmeye çalıştığınızda ekranda yeniden görünebilir.

Bu biraz tuhaf gelebilir fakat “İncele” seçeneğine sürekli dokunmak, sizi uyarıdan kurtarmanıza yardımcı olabilir. Birçok kullanıcı, “İncele”ye tekrar dokunmanın sorunları çözdüğünü söylüyor. Bu nedenle söz konusu yönteme bir şans vermeniz gerektiğini düşünüyoruz.

Aynı Hesapla Apple Music’e Giriş Yapın

Apple tarafından sunulan başka bir hizmet olan Apple Music’e sadece Apple Kimliği ile erişilebilir. Apple Music sorununu çözmek için deneyebileceğiniz adımlar sırasıyla şunlar:

  • Mac veya iPhone üzerinden Apple Music uygulamasını başlatın.
  • Hesap menüsünden giriş yapın. İlk olarak ‘Review’ (İnceleme) seçeneğine tıklasanız da bir şey olmayabilir. Ayrıca ödeme bilgilerinizi tekrar girmeniz istenebilir.
  • Hesap bilgilerinizi girdikten sonra bir hata mesajı alabilirsiniz. Bunun bir önemi olmayacak, yine de giriş yapmış olmanız gerekiyor. Ardından uygulamadan çıkabilirsiniz.
  • Şimdi Apple Kimliği ile App Store’un giriş penceresine ulaşın. Giriş sihirbazının bu son adımında, kimlik şifrenizi birkaç kez daha girmeniz istenebilir, ancak bu son olmalı.

Bu aşamadan sonra Apple Kimliği’nizle App Store’a başarıyla giriş yapmış olacaksınız. Eğer bu işe yaramazsa, Apple Kimliği’nizle cihazdan çıkış yapmayı deneyebilir ve tekrar giriş yapmayı deneyebilirsiniz. Ardından tekrar yukarıdaki adımları kullanarak sorun gidermeyi deneyin.

Başka Bir Cihaz Üzerinden Oturum Açın

Sonraki çözüm olarak başka bir cihaz üzerinden oturum açmayı deneyebilirsiniz. iPhone, iPad, Mac, Apple TV veya başka herhangi bir Apple cihazınız varsa bunu kullanabilirsiniz. Bunun için diğer cihazdaki şartları ve hizmeti kabul etmelisiniz. Ardından Fatura ve Teslimat adresinizi yeniden girmeniz istenecektir. iTunes’u Apple Kimliğinizle kullanmayı denedikten sonra muhtemelen sorununuz çözülmüş olacaktır.

E-posta Adresinizi Doğrulayın

Apple Kimliği’nizi ayarlamış olsanız bile e-posta adresinizi onaylamazsanız, “bu Apple Kimliği daha önce iTunes Store’da kullanılmadı” hata mesajını alabilirsiniz.

Bir iPhone’da bir e-posta adresini doğrulamak için şu adımları izleyin:

  • iPhone’unuzdan “Ayarlar” uygulamasına gidin.
  • Şimdi “Parolalar ve Hesaplar“a dokunun.
  • Doğrulamak istediğiniz e-posta hesabınızı seçin ardından üzerine dokunun.
  • Doğrulama e-postası için e-posta adresini kontrol edin ve doğrulama işlemi için e-postadaki talimatları izleyin.

Not: Yukarıdaki adımlar, kullandığınız iOS sürümüne bağlı olarak biraz değişebilir.

Tenorshare ReiBoot Kullanın

Bazen beklenmedik bir sistem hatası, iTunes Store’u kullanmanızı engelleyebilir. Bu nedenle, bu tür sorunları gidermek ve onarmak için belirli bir yazılımı kullanmayı deneyebilirsiniz. Veri kaybı olmadan çoğu iOS sorununu çözebilen Tenorshare ReiBoot, kullanımı çok kolay bir araçtır.

  • Öncelikle bilgisayarınızda ReiBoot’u çalıştırın ve iPhone’unuzu bilgisayara bağlayın. Cihaz tanındığında iOS Sistem Kurtarma aracını kullanmak için ‘Başlat‘ seçeneğine tıklayın.
  • Şimdi ‘Standart Onarım‘ı (Standard Repair) seçeneğine tıklayın.
  • En son yazılım paketini indirin.
  • Yazılım paketi bilgisayarınıza indirildiğinde, sistem onarımını başlatmak için ‘Standart Onarımı Başlat‘a (Start Standard Repair) tıklayabilirsiniz. Tüm onarım süreci birkaç dakika sürecektir.
  • Onarım tamamlandığında iOS cihazınız otomatik olarak yeniden başlatılacak ve tüm verileriniz silinmeyecektir.

Apple Destek ile İletişime Geçin

Yukarıdaki yöntemlerin hiçbirisi işe yaramadı mı? O halde şuradaki bağlantıdan Apple’ın resmi destek sayfasını ziyaret edebilir, sorununuzun çözümü için profesyonel çalışanlardan yardım talep edebilirsiniz.