En İyi 18 Kasmayan Android Emülatör

PC-ve-Mac-İçin-En-İyi-Android-Emülatörler

Makaleye başlamadan önce Android emülatörünün ne demek olduğunu, böyle bir şeye neden gereksinim duyduğumuz gibi sorulara cevap verelim.

Android Emülatör Nedir?

Android Emülatör, herhangi bir belirli Android cihazını temsil etmek için tasarlanmış bir Android Sanal Cihazıdır (AVD). Hem Windows hem de Mac, Android uygulamalarını çalıştırmak için bir ortam olarak kullanılabilir. Kullanımı ise kullanıcının ihtiyaçlarına ve isteklerine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Neden Bir Android Emülatöre İhtiyaç Duyarız?

Android telefonlar her ne kadar kullanışlı ve taşınabilir olsalar da tek seferde uzun saatler kullanım söz konusu olduğunda doğal olarak bilgisayarlarla boy ölçüşemez. Emülatör, kullanıcının Android cihazı ile bilgisayarın güçlü kaynakları arasında bir köprü oluşturmamıza izin verdiği sırada devreye giriyor. Kullanıcılar, Android oyunlarının gecikmelerini azaltmaya yardımcı olması gerekçesiyle akıllı telefonlarının bilgisayar tarafından kontrol edilmesine izin verir. Yani akıllı telefondaki özelliklerin bir bilgisayarda veya çok daha büyük bir ekranda kullanılabilmesi söz konusu.

Kullanıcılar, Android emülatörü ile bilgisayarlarında Android cihazlarını kullanıyormuş gibi bir hisse kapılırlar. Bu da daha büyük bir ekrana sahip olmak ve bilgisayarlarda uygulamaları kullanmak için daha iyi kontrollere sahip olmak anlamına geliyor. Android telefonların aksine kullanıcılar, emülatör sayesinde pil ömrü gibi sorunları dert etmezler. Sınırsız bir pil ömrü ile Android özelliklerini bilgisayarınızda kullandığınızı düşünün. Muhteşem değil mi?

PC’ler doğal olarak Android cihazlardan daha güçlüdür. Bu da yüksek çözünürlüklü oyunları ve videoları makul bir hızda işleyebilecekleri anlamına geliyor. Akıllı telefonların aksine PC’ler daha güçlü ve dayanıklıdır. Böylelikle akıllı telefonunuzu performans anlamında zorlayacak detaylar, bilgisayarlar için geçerli olmayacak.

Android Emülatörler Nasıl Çalışır?

Android emülatörler, hem donanım hem de yazılım için tam teşekküllü bir platform sanallaştırma ilkesiyle hareket ederek çalışır. AVD yöneticisi ise kullanıcıların sanal Android cihazları kurup yapılandırmasına yardımcı olur.

Android emülatörü, cihazların donanımını taklit eder. Ardından kullanıcı bunu işletim sistemiyle bütünleştirerek kişisel bilgisayarında bir program veya uygulamaymış gibi çalıştırır. Android cihazları üst seviye teknolojik özelliklere sahip olmayan kişiler için iyi bir geçici çözüm sağlar. Bu da Android emülatörlerinin kullanımını daha popüler hale getiriyor. Ayrıca tüm mobil uygulamalara PC’den erişim sağlanmasına olanak tanırlar. Kullanıcılar, telefonlara nazaran çok daha iyi performansla aynı anda birden fazla oyun oynayabilirler. Bununla birlikte emülatörün kasmaması da oyuncular için belirleyici faktörlerden bir tanesidir. Bu sebeple aşağıda en iyi kasmayan Android emülatör önerilerimizi göreceksiniz.

Kasmayan Android Emülatör Önerileri

BlueStacks

bluestacks-nedir-nasil-kurulur
  • Platformlar: Windows, Mac

BlueStacks, hiç şüphesiz Windows ve Mac için bulabileceğiniz en iyi Android emülatörleri arasındadır. Yalnızca oyun oynamak için düşünmeyin, genel kullanım olarak da bilgisayarda Android uygulamalarının keyfini çıkarmak istiyorsanız BlueStacks’ı tercih edebilirsiniz.

Burada uzun uzadıya anlatmaktansa önceden hazırladığımız şuradaki makale ile BlueStacks hakkında geniş çaplı bilgiye sahip olabilirsiniz.

Gameloop

GameLoop
  • Platform: Windows

Gameloop, Windows PC’lerde yüksek kalitede Android oyun deneyimi yaşamanızı sağlayacak çözümlerden bir tanesidir. Masaüstü bilgisayarlarda güçlü grafiklere sahip Android mobil oyunların rahat şekilde oynanması için geliştirilmiş özel bir oyun emülatörüdür.

Daha önce Tencent Gaming Buddy olarak adlandırılan Gameloop’un Tencent tarafından geliştirildiğini öğrenince şaşırmış olabilirsiniz. Başlarda bu platform yalnızca PC’de PUBG Mobile oynamak için kullanılabiliyordu. Fakat Tencent, şimdi Free Fire ve Call of Duty‘yi de içeren çok sayıda Android oyuna bu platform üzerinden destek vermeye başladı.

Kurulum içinde bulunan ayrı bir modül ile emülatör içerisinde Google Play Store‘u da edinebilirsiniz. Böylelikle tüm popüler Android oyunlarını fare ve tuş eşleme desteği ile deneyimleme fırsatı yakalamış oluyorsunuz.

Doğrusu PUBG ve Windows 10’daki diğer oyunlar için bir Android emülatörü istiyorsanız, Gameloop’un doğru tercih olabileceğini söyleyebiliriz. Bu Android emülatör ayrıca PUBG gibi oyunlarda klavye eşlemesini de destekler. Bu sayede dokunmatik kullanıcı arayüzünü bir klavye ve fare ile kolayca kullanabileceksiniz.

Gameloop’u bilgisayarınıza yüklemek için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Android Studio

Android-Studio
  • Platform: Android, Microsoft Windows, macOS

Android Studio, kullanıcı dostu arayüzüne ve gelişmiş özelliklere sahip çok işlevli bir Android emülatörüdür. Belki tüm zamanların en hızlı emülatörü değil fakat test etmek için kullanabileceğiniz en iyi Android sürümüne sahip olan birkaç emülatörden biridir.

Bununla birlikte PC’niz zayıf özelliklere sahipse, Android Studio emülatörü performans olarak istediğinizi veremeyebilir. Bunun dışında hareket simülasyonu desteği, ivmeölçer, jiroskop ve daha fazlası dahil olmak üzere uygulamalarınızı test etmenizi sağlayacak tüm özelliklere Android Studio ile sahip olmuş olursunuz.

Kullanıcılar, Android Studio ile aynı anda birden fazla uygulamayı kullanabilir, ekran görüntüsü alabilirler. Ücretsiz olarak kullanabilceğiniz Android Studio’yu şuradan indirebilirsiniz.

Android-x86

Android-x86
  • Platform: Windows, Linux, macOS, Android

Android oyunları veya uygulamaları çalıştırmak istiyorsanız, Android-x86 en iyi Android emülatörü alternatiflerdendir. Cihazınızdaki işletim sisteminden bağımsız olarak ayrı bir Android işletim sistemi olacak şekilde ISO önyüklemesine sahiptir.

Android-x86, adından da anlayacağınız üzere x86 mimarisini hedefler. Kurulum yapmadan çalıştırabileceğiniz Android-x86, varsayılan olarak Android uygulama başlatıcısına benzeyen bir arayüze sahiptir. Fakat dilerseniz bunu klasik Windows masaüstü tarzına uygun şekilde de değiştirebilirsiniz.

Bu Android emülatörünü diğerlerine nazaran biraz daha güvenilir yapan detay da yazılım güncellemelerini zamanında yapmasıdır. Android-x86’yı bilgisayarınıza yüklemek için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Nox Player

Nox-Player
  • Platform: Android, Windows, macOS

Nox Player, radarına özellikle de Android oyuncularını alan bir emülatördür. Diğer Android uygulamalarıyla uyumlu bir şekilde çalışsa da, PUBG veya Justice League gibi devasa oyunları da rahatlıkla oynayabilmenizi sağlar. Nox Emulator’ın en iyi yanlarından bir tanesi de reklam içermeyip tamamen ücretsiz olmasıdır.

Nox Player; klavye, fare ve gamepad tuşlarını eşlemenize olanak tanır. Hatta hareketler için klavye tuşları atayabilirsiniz (örneğin sağa kaydırmak için harita kısayolu gibi).

Emülatör, en iyi oyun sonuçlarını elde edebilmeniz için CPU ve RAM kullanımını isteğinize göre belirleyebilmenizi sağlar. Söyleyebileceğimiz tek sorun ise sisteme çok fazla yük bindirmesidir. Bu nedenle emülatör üzerinde çok fazla uygulama kullanama şansınız bulunmuyor.

Nox Player’ı bilgisayarınıza yüklemek için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

MEmu

MEmu
  • Platform: Android, Windows

MEmu, diğerlerine kıyasla nispeten yeni bir emülatördür. 2015 yılında piyasaya sürülen MeMu Play, oyun odaklıdır. Performans olarak Nox ve BlueStacks ile benzer sonuçlar verir.

MeMu Android emülatörünün en göze çarpan özelliği, AMD ve Nvidia yongalarını destekliyor olmasıdır. Ayrıca Android’in epey eski olan Jelly Bean, Kit Kat ve Lollipop gibi sürümlerini de destekler. MeMu, kullanıcılarına yüksek performanslı oyun oynamayı vadederken, grafik performansı ise pek de istenilen sevide değil. Kullanıcılar, diğer emülatörlere nazaran grafik anlamında biraz geride kaldığını söylüyorlar. Fakat bu bir emülatörden ne istediğinizle de alakalı. Bilgisayarınıza fazla yormadan Android oyun deneyimi yaşamak istiyorsanız, MEmu kesinlikle tercih edilebilir.

MeMu; klavye, fare ve oyun pedini destekleyen basit bir kurulum ile mobil oyunları üst seviye bir deneyimle oynamanızı sağlar. Ayrıca sürükle-bırak özelliğine sahip birkaç Android emülatöründen de bir tanesidir. MEmu’u bilgisayarınıza yüklemek için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Ko Player

Ko-Player
  • Platform: Android, macOS, Windows

Ko Player, kullanıcılarına yüksek performanslı Android emülatörü deneyimi sunan bir yazılımdır. Tamamen ücretsiz olduğu için birkaç reklam görme ihtimaliniz var. Bunun dışında uygulama oynatıcısını yüklemek ve uygulamalar arasında gezinmek kolaydır.

Eğer bir Android cihazınız yoksa, masaüstünde Android’in tüm özelliklerinden yararlanmanıza izin verir. Google Play Store’da bulunan herhangi bir uygulamayı bu emülatörde rahatlıkla çalıştırabilirsiniz. Klavye, gamepad, fare, mikrofon, kamera gibi tüm çevre birimlerini destekleyen Ko Player, kusursuza yakın bir Android oyun deneyimi sağlar. Hatta video kaydedip istediğiniz zaman izleyebilmenizi sağlayan yerleşik bir video kayıt özelliği de bulunuyor.

Ko Player’ı bilgisayarınıza yüklemek için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Genymotion

Genymotion
  • Platform: Android, macOS, Windows, Linux

Diğer Android emülatörlerinden farklı olarak Genymotion, ‘uygulama geliştiricilerinin‘ ürünlerini sanal bir ortamda test etmelerini desteklemesi için geliştirilmiştir. Bu Android simülatörü, uygulamaları farklı Android sürümleriyle çeşitli sanal cihazlarda test etmenize olanak tanır. Android SDK ve Android Studio ile uyumlu olan emülatör, macOS ve Linux’ta da çalışır.

Kullanıcıların faydalanabileceği birçok özel özellik sunan Genymotion, ekran boyutunu ve Android cihaz yapılandırmalarını taklit edebiliyor. Ayrıca GPS, çoklu dokunma gibi sensörlere de sahiptir.

Kullanıcıların masaüstüne bağlı herhangi bir Android cihazından jiroskop ve çoklu dokunma olaylarını iletmesini sağlayan Genymotion, video ekran kaydı özelliğine de sahiptir. Yüksek çözünürlüklü piksel uyumluluğuna sahip olan Android emülatörü, mobil uygulamaları net şekilde görmenizi sağlar.

Genymotion’ın ücretsiz olmadığını belirtelim. Fakat yeteneklerini beğendiyseniz, şuradaki bağlantı üzerinden Android emülatörüne ulaşabilirsiniz.

ARChon

ARChon
  • Platform: Android, macOS, Windows, Linux

ARChon, Google Chrome tarayıcısında çalışan ilk Android emülatörü olma unvanına sahiptir. Geliştirilmesindeki odak nokta, Android uygulamalarını Chrome OS’ta çalıştırmasıdır. Bu sebeple diğer Android emülatörlerindeki oyun deneyimi ARChon’da farklıdır.

APK ile oluşturulan sınırsız sayıdaki Android APK’sını çalıştırabilen ARChon, tek bir tarayıcıda birden fazla Android uygulamasını destekler. Android oyunlarını masaüstünde yüksek performansla oynamak için ARChon, tercih edilebilir çözümlerden bir tanesi.

Ücretsiz olarak geliştirilen bu Android emülatörüne şuradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

BlissRoms

BlissRoms
  • Platform: Android, macOS, Windows, Linux

Açık kaynaklı ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan BlissRoms, yukarıdaki emülatörlerden biraz farklı bir yapıdadır. Android emülatörleri Windows PC’nizde Android’i taklit ederken, Bliss OS ise Android’in kendisidir. Yani bilgisayarınıza ayrı bir işletim sistemi olarak yüklemeniz gerekmektedir. Kurulumunu Virtual Box ile veya önyüklenebilir bir USB sürücü oluşturarak harici depolama alanına kurabilirsiniz.

PC’nizde tam anlamıyla bir Android performansı arıyorsanız, BlissRoms sizin için en iyi seçeneklerden bir tanesi olacaktır. Açık kaynaklı olduğu için herhangi bir reklam da göremeyeceksiniz. Bu da BlissRoms’u diğer Android emülatörlerine nazaran biraz daha cazip hale getiriyor.

Android emülatörünü bilgisayarınıza indirmek için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

LDPlayer

LDPlayer
  • Platform: Windows

Oyun için optimize edilmiş bir Android emülatörü arıyorsanız, LDPlayer sizi kendisine hayran bırakabilir. Zira piyasaya henüz yeni çıkmış olsa da LDPlayer, müthiş performansı nedeniyle çok hızlı bir popülerlik elde etti.

AMD destekli dizüstü bilgisayarlarda kusursuz çalışan Android emülatörü, Intel tabanlı Windows PC’lerde de rahatça çalışabiliyor. Ayrıca oyunlar için hazırlanmış özel uygulama mağazası da bulunuyor. Performansı biraz daha arttırmak adına Ayarlara gidip sanallaştırma teknolojisinden destek alabilirsiniz.

Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz LDPlayer’ı şuradaki bağlantıdan bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

PrimeOS

PrimeOS
  • Platform: Tarayıcı, Android, macOS, Windows

Öncelikle şunu belirtelim; PrimeOS başlı başına bir Android emülatörü değildir. CPU ve GPU’nun gücünden yararlanarak herhangi bir Windows PC’de kusursuzca çalışan bir Android işletim sistemidir.

Yalnızca Android oyunlarıyla ilgileniyorsanız, bu sanal cihaz emülatör kurmaktan çok daha iyi bir seçenektir. Çünkü ikili çeviriye gereksinim duymadan direkt olarak donanım üzerinde çalışır. Klavye eşlemesi özelliği de bulunan PrimeOS’u Android x86 projesine bir alternatif olarak da düşünebilirsiniz.

Binlerce oyunu sorunsuz bir şekilde yükleyip oynayabilmenizi sağlayan PrimeOS, Google Play Store’u da beraberinde getiriyor. Ayrıca oyun deneyiminizi geliştirmenize olanak tanıyan özel bir DecaPro Oyun Merkezi’ne de sahiptir.

PrimeOS’u bilgisayarınıza yüklemek için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

AMIDuOS

AMIDuOS
  • Platform: Android, macOS, Windows, Linux

ABD merkezli bir Android emülatörü olan AMIDuOS, Android cihazınızla sisteminiz arasında temiz bir entegrasyon sunar. Gmail’den veya Google Play Store’dan herhangi bir uygulamayı hızlı bir şekilde kurmanızı sağlar. Windows’un tüm sürümleriyle uyumlu olarak çalışan AMIDuOS, sabit diskinizde biraz yer kaplasa da cihazınızın performansını düşürmez. Bir dosyanın mobil ve bilgisayar arasında sorunsuz bir şekilde paylaşılmasını sağlar.

Açık kaynak bir proje olan bu Android emülatörünü şuradaki bağlantıdan cihazınıza yükleyebilirsiniz.

AndY Emülatör

AndY-Emülatör
  • Platform: Android, macOS, Windows

Kullanıcıların mobil cihazlarıyla bilgisayarları arasındaki engelleri ortada kaldıran ünlü bir Android emülatörüdür. Android platformundaki tüm oyunları kolaylıkla oynamanıza olanak tanır. Ayrıca telefonu bir joystick olarak da kullanmanızı sağlar.

Açık kaynak kodlu bir program olan AndY Emülatör’ü şuradaki bağlantıdan bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.

Droid4X

Droid4X
  • Platform: Tarayıcı, Android, Windows

Windows PC’ler için geliştirilen Droid4X, mobil uygulamalarla birlikte oyunları doğrudan masaüstünde çalıştırabilen güçlü bir Android emülatörüdür. Diğer Android emülatörlerine göre minimum sistem gereksinimleri oldukça makuldür. Bu da emülatörün çoğu masaüstü cihazda sorunsuz şekilde çalışmasını sağlayacağı anlamına gelir.

Android emülatörü, kullanıcılarının ekrandaki her şeyi kaydetmesine olanak tanır. Dokunmatik ekranlı bilgisayarlarda da sorunsuz şekilde çalışmaktadır. Açık kaynak kodlu olan bu Android emülatörünü ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Bilgisayarınıza indirmek için bağlantıyı da şuraya bıraktık.

Phoenix OS Emülatör

Phoenix-OS-Emülatör
  • Platform: Tarayıcı, Android, Windows

Basit kullanıcı arayüzü ile tanınan Phoenix OS Emülatör, Android ve masaüstü arasında pürüzsüz bir entegrasyon sunar. Esas olarak Android-x86 işletim sistemi tabanında çalışır. Yüksek performansıyla yüksek çözünürlükteki oyunları oldukça iyi işleyen Phoenix, oyuncular için birçok kullanışlı özelliğe sahiptir. Performanslı bir oyun deneyimi yaşamak için Phoenix OS Emülatör, uygun bir tercih olabilir.

Phoenix OS Emülatör’ü bilgisayarınıza şuradaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

Remix OS Player

Remix-OS-Player
  • Platform: Android, Windows

Remix OS Player, AndroidPC sistem entegrasyonu için oluşturulmuş en güçlü emülatörler arasındadır. Android uygulamalarını masaüstünde en iyi performansla kullanmanızı sağlar. Çoklu pencere desteğine sahip olan Remix OS Player, Android geliştiricilerine AndroidPC veya Chrome’da uygulama optimizasyonu yapmalarına izin verir.

Kullanıcılar, oyunlarda iyi bir erişim kontrolü sağlamak için istedikleri kadar klavye düğmesi eşleyebilirler. Kütüphanenizdeki tüm Android oyunlarını son Android işletim sistemi sürümünde çalıştırır. Bu Android emülatörünü kullanmak için yalnızca bir .exe dosyasını çalıştırmanı yeterli olacaktır. Sonrasında doğrudan Remix OS Player’ı çalıştırmış olacaksınız.

Açık kaynak kodlu olan Remix OS Player’ı şuradaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

ARC Welder

ARC-Welder
  • Platform: Tarayıcı

Windows için Android uygulamalarını çalıştıran Chrome tabanlı bir Android emülatör aracıdır. Gerçek zamanlı çalışan Chrome tarayıcı üzerinden farklı Android uygulamalarını çalıştırmanıza izin verir. Diğer birçok Android emülatörünün aksine bir programla değil, Chrome eklentisi olarak çalışır. Hataları Chrome üzerinden test etmenizi sağlayan emülatör, çoğu uygulamayı da sorunsuzca çalıştırmaktadır.

ARC Welder’i Chrome’a eklemek için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.