Spotify Reklam Engelleme Nasıl Yapılır?

Spotify, 70 milyondan fazla şarkıya ve 2 milyondan fazla podcast’e sahip dünyanın en popüler müzik ve podcast yayın platformudur. Ücretsiz olarak da kullanabileceğiniz Spotify, platformu bu şekilde kullananlara şarkı veya podcast arasında reklam sunuyor. Ortalama 30 saniye olan bu reklamlar da çoğu kullanıcıyı platformdan uzaklaştırabiliyor. Bu sebeple Spotify’ı ücretsiz kullananlar, bu reklamları nasıl engelleyebileceklerinin yollarını arıyorlar. Biz de Spotify reklamlarını premium aboneliğe geçmeden nasıl engelleyebilirsiniz, bunun yollarını göstereceğiz.

Spotify Reklam Nedir, Nasıl Çalışır?

Spotify reklamları, Spotify platformunda bir kullanıcının müzik akışında şarkılar arasında veya molalar sırasında çalan sesli reklamlardır. İşletmeler ve markalar için Spotify’ın milyonlarca aktif kullanıcıdan oluşan hedef kitlesine sesli mesajlaşma yoluyla ulaşmanın bir yoludur.

Spotify reklamları, belirli bir kitleye ulaşmak için Spotify’ın akış verilerinden ve hedefleme yeteneklerinden yararlanarak çalışır. Reklamverenler, kullanıcıları konum, yaş, cinsiyet, müzik tercihleri ​​ve cihaz türü gibi çeşitli faktörlere göre hedeflemeyi seçebilir. Ayrıca reklamlarını yayınlamak için haftanın saatini ve gününü de seçebilirler.

Reklamlar, bir kullanıcı hedefleme ölçütlerini karşıladığında, kullanıcının müzik akışındaki bir sonraki uygun molada oynatılır. Reklamverenler, sesli reklamlar, video reklamlar ve sponsorlu oynatma listeleri dahil olmak üzere çeşitli reklam biçimleri arasından seçim yapabilir. Sesli reklamlar genellikle 15-30 saniye sürer ve şarkılar arasında oynatılırken, video reklamlar 30 saniyeye kadar uzayabilir.

Spotify reklamları, işletmeler ve markalar için sesli mesajlaşma yoluyla geniş ve ilgili bir kitleye ulaşmanın etkili bir yolu olabilir. Reklamverenler, kullanıcıları ilgi alanlarına ve davranışlarına göre hedefleyerek, kitlelerinde yankı uyandıran alakalı ve etkili reklamlar oluşturabilir.

Spotify Reklamlarını Engelleme Sebepleri

Reklamlar sadece can sıkıcı değiller, aynı zamanda üretkenliğinizi engelleyebilir ve zamanınızı gereksiz yere harcayabilir. Spotify’daki reklamları engellemenin iyi bir fikir olduğu bazı nedenler şunlar olabilir:

Kesintisiz müzik keyfi yaşamak. Çalma listesindeki her iki şarkıdan sonra çalan reklamlar gerçekten can sıkıcıdır. Onları engelleyerek seçtiğiniz sesleri kesintisiz olarak duyabilirsiniz.

Odaklanmaya devam edersiniz. Podcast veya lo-fi müzikle çalışmayı seviyorsanız, ansızın ortaya çıkan rahatsız edici bir reklam, konsantrasyonu bozacak en kötü şeydir. Spotify reklamlarını engellemek, üretkenliğinizi yüksek tutmanıza yardımcı olur.

Pilinizi korur. Dinlediğiniz reklam sayısı arttıkça, özellikle mobil bir cihazda piliniz daha hızlı boşalır. Eğer bir yolculuk sırasında dinliyorsanız, pil ömrünüzü maksimuma çıkarmak isteyecek ve daha fazla müzik süresi elde etmek için reklamları engellemek gerekecektir.

Veri kullanımınızı azaltır. Reklamlar tarafından israf edilen bir diğer kaynak ise mobil veri hakkınızdır. Dinlediğiniz her reklam size para kaybettirir, bu nedenle ne kadar çok reklam engellerseniz, o kadar çok tasarruf edersiniz.

Spotify Reklam Engelleme Yöntemleri

Android telefonunuzda veya iPhone’unuzda Spotify reklamlarını engellemek için Mutify ve SpotMute gibi uygulamaları kullanabilirsiniz. İlk olarak Mutify adlı uygulamadan bahsedeceğiz.

Mutify ile Spotify Reklam Engelleme | Android

Mutify, kullanabileceğiniz en iyi Spotify reklam engelleme uygulamalarından biridir. Tamamen ücretsiz olan bu uygulama, sürekli olarak arka planda çalışır. Mutify, Spotify’ın bir reklam oynattığını algıladığında müzik sesini sıfıra indirerek rahatsız edici reklam seslerini duymanızı engeller.

Android telefonlar için Spotify reklam engelleme adımlarını göstermek gerekirse:

  • Mutify’ı Google Play Store‘dan Android cihazınıza yükleyip ardından Spotify uygulamasını başlatın.
  • Ayarlar menüsünü açmak için ekranın sağ üst tarafında bulunan dişli çark simgesine dokunun.
  • Cihaz Yayın Durumu özelliğinin yanındaki kaydırıcıyı değiştirmek için aşağı kaydırın.
  • Telefonunuzda Pil Optimizasyonu‘nu bulmak için Spotify uygulamasını kapatın ve Ayarlar‘ı açın.
  • Optimize edilmemiş seçeneğine dokunun ve Tüm Uygulamalar‘ı seçin, ardından uygulamalar listesinde Mutify‘a dokunun.
  • Mutify için pil optimizasyonlarını devre dışı bırakmak için Optimize etme‘yi seçin ve ardından Bitti‘ye dokunun.
  • Şimdi Mutify’ı açın ve Cihaz Yayın Durumu’nu etkinleştirmek için Etkinleştirdim seçeneğine dokunun.
  • Reklamları Sessize Al seçeneğinin yanındaki kaydırıcıyı değiştirin. Bunu yaptıktan sonra Mutify artık Spotify reklamlarını kapatmış olacak.

StopAd ile Spotify Reklam Engelleme | iPhone

StopAd, iPhone’unuzda Spotify reklamlarını engelleyebileceğiniz araçlardan birisidir. Spotify dışında diğer pek çok uygulamadaki reklamları kaldırmanıza ve kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlama konusunda yardımcı olur.

iPhone’unuzda StopAd ile Spotify reklamlarını kaldırma adımları şunlar:

  • StopAd adlı uygulamayı iPhone’unuza yükleyin.
  • Uygulamayı telefonunuzda çalıştırın ve buradan Ayarlar‘a (Settings) gidin.
  • Uygulama‘ya (App) dokunun ve Uygulama ara’yı seçerek Spotify’ı bulun.
  • Spotify’ın yanındaki onay kutusunu seçip en son Filtrelemeye ekle‘yi (Add to filtering) tıklayın.

EZBlocker

EZBlocker, Spotify için kullanımı kolay bir reklam engelleyici ve sessize alma aracıdır. Bu araç, Spotify’daki reklamların yüklenmesini engellemeye çalışır. İnternet üzerindeki en istikrarlı ve güvenilir Spotify reklam engelleyicilerinden biri olan EZBlocker, bir reklam çıktığında reklam bitene kadar Spotify’ı sessize alır. Spotify üzerinde reklam engellemeye çalışırken diğer seslerden etkilenmez, yalnızca Spotify’ı sessize alır.

EZBlocker ile Spotify reklamlarını engellemek için şu adımları izleyin:

  • Adım 1: Şuradan EZBlocker’ı bilgisayarınıza indirin ve kurun. Windows bilgisayarınızda .NET Framework 4.5+ yüklü olduğundan emin olun.
  • Adım 2: Kurulumu tamamladıktan sonra EZBlocker’ı yönetici olarak çalıştırmasına izin verin ve bilgisayarınızda başlatın.
  • Adım 3: Girişte EZBlocker’ı başlat ve Spotify’ı EZBlocker ile başlat seçeneğinin yanındaki onay kutusunu işaretleyin. Bu işlemle birlikte Spotify otomatik olarak yüklenecektir.
  • Adım 4: Spotify’da sevdiğiniz şarkıları çalmaya başlayın. Yüklediğiniz program, Spotify’daki reklamları arka planda kaldıracaktır.

Spotify Reklam Engelleme | Bilgisayar

Spotify’ı Mac ve Windows bilgisayarlarda kullanıyorsanız, reklamları engellemek için kullanabileceğiniz bazı araçlar mevcut. Bunlardan en popüleri ise EZBlocker reklam engelleyici. Aşağıdaki sıralamayı takip ederek EZBlocker ile Spotify reklamlarını engelleyebilirsiniz:

  • EZBlocker programını bilgisayarınıza indirip kurulumunu gerçekleştirin.
  • Kurulumu tamamladıktan sonra yönetici olarak çalışmasına izin vererek bilgisayarınızda EZBlocker’ı başlatın.
  • Oturum Açıldığında EZBlocker’ı Başlat ve EZBlocker ile Spotify’ı Başlat‘ın yanındaki onay kutusunu seçin. Spotify bu andan itibaren otomatik olarak yüklenecektir.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra Spotify’daki şarkıları, reklamları engellemiş olacak şekilde dinlemeye başlayacaksınız.

Tarayıcı Üzerinden Spotify Reklam Engelleme

Spotify’ı web tarayıcı üzerinden kullanıyorsanız, birkaç Chrome uzantı ekleme yoluyla Spotify reklamlarını engelleyebilirsiniz. Bu anlamda geliştirilmiş SpotiShush ve SpotiAds adlı iki popüler uzantı bulunmaktadır. Bu uzantılardan birini yükleyip kullanıma açtıktan sonra tarayıcı üzerinden açtığınız Spotify şarkılarındaki reklamlar engellenmiş olacak.

Sıkça Sorulan Sorular

Spotify reklamlarını atlamak mümkün mü?

Hayır, yukarıdaki yöntemler reklamları atlamanıza değil reklam esnasında çıkan sesi kapatmanıza yardımcı olur. Spotify reklamlarını atlamak için Spotify’ın premium aboneliğini kullanmalısınız.

Reklam engelleyici ile Spotify reklamları engellenir mi?

Evet, Spotify için bazı reklam engelleyici araçlar bulunmaktadır. Mobil veya tarayıcı için kullanabileceğiniz bu reklam engelleyicilerden yukarıda bahsettik.

Spotify reklamları ne kadar sürüyor?

Spotify’da her şarkıda en az bir reklam karşınıza çıkar. Bu reklamların süresi de ortalama 30 saniye kadardır.

Reklamverenler, reklam aralarında hangi şarkıların oynatılacağını seçebilir mi?

Hayır, reklamverenler reklamlarının aralarında hangi şarkıların çalınacağını seçemezler. Reklamlar, kullanıcının dinleme alışkanlıklarına göre sunulur ve müzik akışında bir sonraki uygun mola sırasında oynatılır.