After Effects Benzeri En İyi Programlar

After-Effects-Alternatifi-En-İyi-Programlar

Bir video düzenleme ve özel efekt platformu olarak After Effects, yaratıcılığınızı ortaya çıkarmak için kullanabileceğiniz mükemmel bir programdır. Fakat birçok kişinin After Effects alternatifi video düzenleme programı aramasına neden olan en önemli detay ise fiyatıdır.

After Effects’e İyi Bir Alternatif Var mı?

Elbette var. Adobe After Effects’le benzer sonuçlar elde etmekle kalmayıp aynı zamanda yüksek kaliteli video geliştirmeyi çok daha kolay ve hızlı hale getiren yazılımlar mevcut. Şimdi bu yazılımların hangileri olduğuna, detaylı özellikleriyle birlikte bakalım.

After Effects Benzeri Programlar | Ücretsiz

PowerDirector

PowerDirector

PowerDirector, Windows ve Mac için özel efekt araçları sunarak video düzenlemeyi ve profesyonel düzeyde görsel efektler oluşturmayı sağlayan bir programdır. Hem ücretsiz hem de ücretli sürümleri bulunmaktadır.

PowerDirector Essentials (ücretsiz sürüm) yalnızca kullanımı kolay bir video düzenleme arabirimine değil aynı zamanda birçok üst seviye özelliğe sahiptir. Son teknoloji maske araçları, hareket kontrolleri ve birleştirme efektleri gibi araçları bünyesinde barındırıyor. Video düzenlemeye ve efekt üzerinde çalışmalara yeni başlayanlar için en ideal yazılımlardandır.

Programın ücretsiz versiyonunu indirmek için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Blender

Blender

Blender, video düzenleme ve birleştirme için özel efektler, 3D uygulamalar, farklı animasyon türleri ve daha fazlasını oluşturmanıza olanak tanır. Açık kaynaklı bir program olan Blender, tamamen ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

Hareket izleme, 2B ve 3B animasyon hatta parçacık simülasyonu içeren geniş kapsamlı muazzam yeteneklere sahiptir. Genelde bu tarz özellikler, herhangi bir programın ücretsiz sürümünde bulunmazlar.

Blender, kullanıcıların temel video düzenleme eylemlerinden (kesme, birleştirme gibi) daha zorlu düzenleme görevlerine (derecelendirme, maskeleme) kadar her şeyi tamamlamasını sağlar. Bu yetenekleri, Blender’ı hem orta hem de ileri düzey video düzenleyiciler için popüler bir araç haline getirmiş durumda.

Blender’ın temel özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Karıştırma, temizleme ve görselleştirme için ses ayarlama ve düzenleme araçları.
  • Görsel efektler, ses, resimler, maskeler ve video ekleme gibi çok yönlü işlevsellikler.
  • Karmaşık video düzenleme görevlerini gerçekleştirmek için çok sayıda filtre, hız kontrol işlevi ve geçişler.
  • 3D animasyon özelliği.

Bu ücretsiz yazılımı bilgisayarınıza indirmek için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Blackmagic Fusion

Blackmagic-Fusion

Profesyonel düzeyde reklamlarda, TV şovlarında ve uzun metrajlı filmlerde görsel efekt ve dijital kompozisyon oluşturmak için kullanılan bir yazılımdır. Bu nedenle yeni başlayanlar için pek uygun kaçmayabilir. Fakat ‘ben üstesinden gelirim’ deyip zaman ayırırsanız, illa ki bir seviyeye gelebilirsiniz.

Dijital birleştirme tabanlı bir yazılım olan Blackmagic Fusion, görsel efekt, hareketli grafik ve renk düzeltme gibi geniş kapsamlı araçlarla, görsel efekt sanatçıları için en iyi seçeneklerdendir. Yazılım, 3D ve 360º çalışma alanlarını destekliyor.

Blackmagic Fusion; Maya, 3ds Max, Cinema 4D gibi programlardan 3B modellerin içe aktarımını sağlayabiliyor. Programda, tek bir projede farklı çözünürlüklere, en boy oranlarına ve formatlara sahip görüntüleri karıştırıp eşleştirebiliyorsunuz.

Bunun gibi sayabileceğimiz daha birçok özellikle birlikte Blackmagic Fusion için tercih edilebilir bir çözüm diyebiliriz. After Effects benzeri program olan Blackmagic Fusion’ı bilgisayarınıza indirmek için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Natron

Natron

Natron, VFX profesyonelleri için açık kaynaklı dijital birleştirme, rotopaint (vektör tabanlı dijital birleştirme) ve 2D izleme gibi çözümler sunar. Adobe After Effects dahil olmak üzere diğer video efekt programları gibi özel efektler ve video düzenleme çözümleri sunuyor.

Windows, Mac ve Linux’ta bulunan bu ücretsiz görsel efekt yazılımı, sanki After Effects’te çalışıyormuşsunuz hissiyatı uyandıracak. Birçok efekt yaratıcısı, esnekliği ve VFX oluşturmak için sunduğu birçok farklı şekil ve maske gerekçesiyle Natron’u tercih eder.

Render özelliği bulunan Natron, görüntüleri JPG, PSD, PNG ve diğer çeşitli formatlarda kaydetmenizi sağlar. Ayrıca 250’den fazla eklenti içermektedir. Bu sayede olmasını istediğiniz birçok araca eklentiler üzerinden rahatça ulaşabilirsiniz.

Yeni başlayanlar için biraz ağır kaçabilir fakat zamanla elinizin alışacağını düşünüyoruz. Yazılımı indirmek için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

OpenToonz

OpenToonz

OpenToonz, oldukça popüler ve açık kaynaklı bir 2D animasyon yazılımıdır. İlk başlarda basit gibi görünse de aslında ileri düzey animasyon çalışmaları için kullanılır. Hatta büyük sinema yapımları üretmek için kullanıldığı dahi olmuştur.

Bu yazılım, kullanım amacı ticari olsun ya da olmasın herkes tarafından ücretsiz olarak kullanılabilir. Açık kaynak kodlu bir yazılımdır, bu sebeple isteyen herkes kullanabilir. Program ile sorunsuz bir şekilde animasyonlu özel efektler ve kompozit sahneler oluşturabilirsiniz. Üstelik bulanıklaştırma, ışıklandırma, maske, çarpıtma ve 100’den fazla efekt mevcut. Hareket takibi özelliği sayesinde animasyonunuzu video çekimleriyle otomatik olarak senkronize edebilirsiniz.

Animasyon sanatçılarına ait kağıt çizimleri otomatik olarak tarayıp vektörleştirmenizi sağlar. Ayrıca isterseniz renk tutarlı bir dijital ortamda boyama da yapabilirsiniz. Grafik tabletler için tam desteğe sahip vektör ve bitmap çizim araçları ile en zorlu çalışmaların dahi üstesinden rahatlıkla gelebilirsiniz.

Windows, Linux ve OSX için platformları için ücretsiz olarak kullanabileceğiniz OpenToonz’u buradan indirebilirsiniz.

Lightworks

Lightworks

Profesyonel olarak değil de yarı-profesyonel olarak çalışabileceğiniz bir video düzenleme programıdır. Ücretli versiyonu da bulunuyor fakat biz ücretsiz versiyonundan ve sahip olduğu özelliklerden bahsedeceğiz.

Program, etkileyici ses düzenleme seçeneklerine, görsel efektlere, renk ayarlamalarına ve bunun gibi oldukça gelişmiş çok çeşitli araçlara sahiptir. Bunun dışında Lightworks hakkında çok ilginç bir bilgi vermek istiyoruz. Çok uzun yıllardır var olan program; Pulp Fiction, 28 Days Later ve Kongo gibi gişe rekorları kıran filmleri düzenlemek için kullanılmış. Unutmamanız gereken bir başka detay ise Lightworks’ün ücretsiz versiyonunun yalnızca 720p‘ye kadar dışa aktarıma izin vermesidir. ‘Bu bana yeter de artar bile’ diyorsanız, Lightworks’le çalışmalarınızda şimdiden kolaylıklar diliyoruz.

Windows ve macOS platformlarıyla uyumlu olarak çalışan programı şuradaki bağlantıdan indirebilirsiniz.

Wax

Wax

Wax, Adobe’un karmaşıklığından ve maliyetinden kurtularak kullanabileceğiniz en iyi ücretsiz After Effects alternatifleri arasındadır. Basit bir kullanıcı arayüz tasarımına sahip Wax, çok sayıda efekte ve kullanışlı özelliğe sahiptir. Kullanıcılarına yüksek performans sunan programın yüzlerce ön ayarı bulunuyor. BMP, PNG, JPG, WAV, RGB ve TIF dahil olmak üzere birçok farklı formatı destekleyen Wax’ı eklentilerle daha işlevsel hale getirebilirsiniz.

Kullanımı tamamen ücretsiz olan programı şuradan indirebilirsiniz.

Nuke

Nuke

Nuke, kullanıcı dostu ve çok yönlü bir yazılımdır. Ayrıca arayüzü de oldukça kullanışlıdır. Birleştirme tabanlı bir yazılım olan Nuke, 200’den fazla araç ile 360 video birleştirme ve 3D kamera takibi gibi özelliklere sahiptir.

After Effects gibi dijital birleştirme ve görsel efekt uygulamaları arasında yer alan Nuke, VFX ile karşınıza çıkabilecek her türlü sorunun üstesinden şekilde başarıyla gelebilen çok iyi bir araç dizinine sahiptir.

Nuke’tan tam anlamıyla verim alabilmeniz için PC’nizin bazı minimum sistem gereksinimleri karşılaması gerekiyor. Sırasıyla şu gereksinimlere ihtiyacınız var:

  • 8 GB RAM
  • 5 GB kullanılabilir hafıza
  • Grafik kartının 512 MB’den yüksek olması
  • Intel Core 2 Duo ya da üst seviye işlemci

30 gün gibi oldukça yüksek bir ücretsiz deneme sürümü bulunan Nuke’u buradan indirebilirsiniz.

Hitfilm Express

Hitfilm-Express

Hitfilm Express, hem macOS hem de Windows için kullanılabilen bir programdır. Yalnızca ücretsiz video düzenleme yazılımı olarak işlev görmekle kalmayan Hitfilm Express, aynı zamanda profesyonel VFX araçlarını da içerir. Bu da yazılımı en uygun Adobe After Effects alternatiflerinden biri olmasını sağlar.

Hitfilm Express ile her türden içerik oluşturabilir, film düzenleyebilir, temel renk düzeltmeleri yapabilir ya da profesyonel görünümlü FX’ler oluşturabilirsiniz.

Programın özellikleri arasında yüksek hızlı FX oluşturma, 2D ve 3D birleştirme, sınırsız izleme gibi araçlar bulunur. Yeni başlayanlar için mükemmel bir alternatif Hitfilm Express, kullanıcılarını desteklediği aktif bir foruma da sahiptir. Ücretli bir sürüm olan Hitfilm Pro da mevcuttur. Çoğu profesyonel tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır.

Yazılımı bilgisayarınıza indirmek için şuradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

After Effects Benzeri Diğer Programlar

Yukarıdaki örnekler dışında After Effects benzeri aşağıdaki programları da değerlendirebilirsiniz:

Maya: Autodesk Maya, profesyonel 3D modelleme, animasyon ve görüntüleme programıdır. Bu program, film, televizyon ve oyun endüstrisinde kullanılmak üzere kullanıcılarına benzersiz tasarım araçları sunmaktadır.

Nuke: Nuke, profesyonel bir hareketli grafik ve animasyon üretme yazılımıdır. Bu yazılım, kullanıcılarına film, televizyon ve reklam endüstrisinde kullanılmak üzere bazı tasarım araçları sunmaktadır.

Cinema 4D: Maxon Cinema 4D, profesyonel 3D modelleme, animasyon ve görüntüleme yazılımıdır. Bu yazılım da tıpkı Nuke gibi film, televizyon ve reklam endüstrisinde kullanılmak üzere tasarım araçları sunmaktadır.

Houdini: SideFX tarafından geliştirilen bir 3D tasarım ve animasyon yazılımı olan Houdini, profesyonel kullanıcıların tasarım ve animasyon oluşturma gibi işlemleri yapabilmeleri için bir dizi araç ve özellik sunar. Houdini, 3D modelleme, görüntüleme, simülasyon, render, görsel efektler ve daha fazlası gibi çeşitli konularda kullanılabilir. Film, televizyon, reklam, video oyunları gibi çeşitli endüstriyel alanlarda kullanılan Houdini, ayrıca bilimsel ve mühendislik uygulamalarında da kullanılmaktadır.

İlgili Yazılar

Video Dönüştürme Programları [Ücretsiz]
Kullanabileceğiniz En İyi ve Ücretsiz Video Birleştirme Programları