Spotify Benzeri En İyi Ücretsiz Uygulamalar

Spotify, dünyanın en iyi müzik platformlarından birisidir. Dünya çapında milyonlarca şarkıya ve içeriğe anında erişim sağlayan Spotify, aynı zamanda podcast özelliğine de sahiptir.

Günümüzde çoğu kişi müzik dinlemek için Spotify uygulamasını kullansa da bazı kullanıcılar alternatif uygulamalara yönelebiliyor. Bu sebeple Spotify benzeri uygulamalar hangileri, bu sorunun cevabını arıyorlar.

Spotify hem ücretli hem de ücretsiz kullanılabilen bir uygulamadır. Ancak ücretsiz sürümünde müzik çalarken araya giren reklamlar nedeniyle kullanıcılar rahatsız olabiliyor. Ayrıca uygulamada her müziği bulmak bazen mümkün olmayabilir. Bu nedenle kullanıcılar, Spotify alternatifi uygulama arayışı içerisinde oluyorlar. Biz de sizler için en iyi Spotify benzeri uygulamalar hangileri, bunları derledik.

Spotify Benzeri En İyi Uygulamalar

LiveOne

iOS ve Android kullanılabilir olan LiveOne (eski adıyla Slacker), şarkı türü, sanatçı, şarkı veya albüme göre kendi çalma listelerinizi oluşturmanıza olanak tanımaktadır. Zamanla tercihlerinizi öğrenen uygulama, daha sonra beğenebileceğiniz öneriler sunar.

Uygulamanın ücretsiz sürümünde, her saat başına istasyon başına altı atlamalık sınırla birlikte şarkılar arasında reklamlar bulunmaktadır. Aylık 4 dolar karşılığında Plus sürümüne yükselttiğiniz takdirde, çevrimdışı dinleme ve sınırsız atlamalar gibi avantajlar elde edersiniz.

Premium sürümünü aylık 10 dolar karşılığında sunulmaktadır. Ücretli sürüm bazı ek özelliklerle birlikte gelir. Örneğin müziği istediğiniz zaman çalabilir, kendi çalma listelerinizi oluşturabilirsiniz. Ayrıca premium sürümün bazı özel canlı yayınlar ve diğer avantajları da bulunmaktadır.

Uygulamanın Android sürümüne buradan, iOS sürümüne ise buradan ulaşabilirsiniz.

Musicamp

Geliştiricisi Mustafa Mert Erden adlı bir Türk olan Musicamp, Spotify benzeri olarak kullanabileceğiniz en iyi uygulamalar arasındadır. Uygulama ile sevdiğiniz şarkıları ücretsiz olarak dinleyebilir, beğendiğiniz şarkıları daha sonra tekrar dinleyebilirsiniz.

Milyonlarca şarkıyı arka planda dinlemenize olanak tanıyan uygulama, kendi şarkı listenizi oluşturmanıza olanak tanıyor. Bünyesinde 150 milyondan fazla şarkıyı barındıran uygulama, kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir. YouTube koordineli olarak çalışan Musicamp, tüm videoları YouTube üzerinden herhangi bir telif hakkı sorunu yaşamadan karşınıza getiriyor.

Uygulamayı Android için buradan, iOS için buradan indirebilirsiniz.

PowerApp

PowerApp, içerisinde Power FM, Power Türk, Power Pop ve Power Love gibi radyo kanallarını barındıran bir müzik uygulamasıdır. Tıpkı diğer müzik uygulamalarında olduğu gibi PowerApp’te de hazır oluşturulmuş müzik listeleri bulunmaktadır. Bu listeleri takip edebilir, müzik deneyiminizi daha zengin hale getirebilirsiniz. Ayrıca Djset ve podcast arşivi ile kendi çalma listelerinizi oluşturarak bunları arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Uygulamanın Android versiyonunu buradan, iOS versiyonunu buradan indirebilirsiniz.

eSound Music – MP3 Müzik Çalar

Yine oldukça popüler bir Spotify alternatifi uygulamadan bahsedeceğiz. eSound Music – MP3 Müzik Çalar, Spotify gibi platformlara ücret vermeden kullanabileceğiniz en iyi müzik uygulamalarından birisidir. Sevdiğiniz şarkılardan kendi kitaplığınızı oluşturabilir veya uygulamanı önerdiği şarkıları dinleyebilirsiniz.

eSound Music – MP3 Müzik Çalar’da atlama veya arka planda dinleme sınırlamaları bulunmuyor. YouTube’daki 150 milyondan fazla şarkıyı ücretsiz olarak dinleyebilmenizi sağlayan uygulama, günlük olarak güncellenerek trend müzik listelerini karşınıza çıkarıyor. Uygulamanın Android versiyonunu buradan, iOS versiyonunu buradan indirebilirsiniz.

Deezer

Deezer, çoğu müzik şirketiyle anlaşması olan ve milyonlarca kullanıcı bulunan bir uygulama. Spotify gibi hem ücretli hem de ücretsiz planı bulunan uygulamanın aylık ücreti 9.99 TL, aile aboneliği ise 14,99 TL. Uygulamaya abone olmadan önce 30 gün deneyebilirsiniz. Ayrıca uygulamanın reklamları Spotify oranla daha az rahatsız edici. Kullanıcılar uygulamanın ara yüzünden de oldukça memnun. Uygulamanın Android versiyonunu buradan, iOS versiyonunu ise buradan indirebilirsiniz.

Yandex Music

Yandex-Music

Yandex Music, Yandex’in uzun yıllardır var olan bir müzik akış platformudur. Spotify için en iyi alternatiflerden olarak nitelendirebileceğimiz Yandex Music, uzun süredir Rus sanatçıların şarkıları tarafından domine edilmişti. Son yıllarda ise bu durum yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlamış ve İngilizce odaklı şarkıların sayısında da bir hayli artış olmuştur.

Premium hesabı da bulunan uygulamanın bu özelliğinden şimdilik Türkiye’deki kullanıcılar faydalanamıyorlar. Fakat yine de uygulamayı rahatlıkla indirip kullanabilirler.

Yandex Music’i Android için buradan, iOS içinse buradan indirebilirsiniz.

Fizy

Turkcell’in müzik servisi olan Fizy, tüm operatörleri kullanan kullanıcılar için açık. Farklı abonelik türleri sunan uygulamanın ücretsiz versiyonu da var. Uygulama içinde milyonlarca müzik bulunuyor. Ara yüzü oldukça sade ve kullanışlı. Uygulamaya üye olan Turkcell aboneleri aylık ödeme yaparlarsa 17,99 TL, yıllık ödeme yaparlarsa 9,99 TL’ye üye olabilirler. Diğer operatörlerden üye olmak isteyen kullanıcılar ise aylık 17,99 TL karşılığında abonelik alabilir. Uygulamanın Android versiyonunu buradan, iOS versiyonunu buradan indirebilirsiniz.

Jango

Spotify alternatiflerinden birisi olarak bu uygulama, her biri türe göre ayırt edilen ve iyi hazırlanmış çalma listelerinden oluşan geniş bir veritabanına sahiptir. Herhangi bir sanatçıyı veya müzik türünü arayarak istediğiniz hemen her şeyi bulabilirsiniz.

Uygulamadaki çalma listelerine göz attığınızda, Spotify’ın aksine atlanabilen 800’den fazla çalma listesiyle karşılaşacaksınız. Çalma listesindeki bir şarkıyı atlayamasanız da en sevdiğiniz sanatçılara göre kendi listenizi oluşturabilir ve paylaşabilirsiniz.

Son olarak Jango ile yüzlerce türde şarkı dinleyebilir, en sevdiğiniz içeriklerin yer aldığı çalma listeleri oluşturabilirsiniz. Jango’yu Android için buradan, iOS için buradan indirebilirsiniz.

Soundcloud

Soundcloud, tüm dünya üzerinde aktif olarak kullanılan Spotify benzeri uygulamaların arasında yer alıyor. En yeni ve trend müziklerin yer aldığı uygulama ücretsiz olarak da kullanılabiliyor. Ayrıca uygulamada herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Uygulama özgün müzikleri keşfederek kullanıcılarına sunuyor. Uygulamada müziğin yanında podcast dinlemek de mümkün. Uygulamanın Android versiyonuna buradan, iOS versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.

Apple Music

30 milyondan fazla müziğe sahip bir kütüphanesi olan Apple Music, en iyi müzik uygulamaları arasında. Uygulamada grupları takip etmek, listelere ulaşmak ve yorum yazmak da mümkün. Uygulama ilk üç ay boyunca ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Apple Music sadece şarkı değil podcast dinlemenize de olanak sağlıyor. Apple cihazlarına ön yüklü olarak gelen uygulamanın Android versiyonunu şuradan indirebilirsiniz.

Simple Radio

Simple-Radio

Dünya çapında 50.000’den fazla radyo istasyonunu bünyesinde barındıran bir müzik uygulamasıdır. Uygulamada favori radyo kanallarınızı seçebilir, daha sonra buradan ulaştığınız kanalları hızlı bir şekilde açabilirsiniz. Rock, pop, jazz, country gibi birçok popüler türden şarkıya Simple Radio ile ulaşabilirsiniz. Eğer hoşunuza giderse premium hesabı da deneyebilirsiniz.

Uygulamayı Android cihazlar için buradan, iOS cihazlar içinse buradan indirebilirsiniz.

YouTube Music

YouTube, bir süre önce kendi sistemini geliştirerek YouTube Music uygulamasını kullanıcılara sundu. YouTube Music ile birlikte kullanıcılar artık belli bir ücret ödeyerek istedikleri videoyu arka planda oynatabilecek. Yani artık YouTube üzerinden dinlenen tüm müzikler, uygulama ekranında kalmak zorunda olmadan arka planda çalabilecek. En geniş müzik kütüphanesine sahip olan YouTube’un böyle bir uygulamayı kullanıcılarına sunması piyasayı ne denli etkileyecek, bekleyip göreceğiz. Uygulamanın Android versiyonunu buradan, iOS versiyonunu buradan indirebilirsiniz.

eSound

esound-ios-android-indir

150 milyondan fazla şarkıyı barındıran fakat Türkçe olarak her istediğinizi de bulamayabileceğinizi göz önünde bulundurmanız gereken bir uygulama eSound. Tıpkı Spotify’da olduğu kendi müzik listenizi oluşturabileceğiniz eSound’da ayrıca karanlık mod da bulunuyor. Şarkıları arka planda dinleyebilir, geri sayım aracı sayesinde uygulamayı istediğiniz saatte kapatabilirsiniz. Yapay zeka sayesinde kullanıcılar, sevdiği şarkılara benzer listelerle de karşılaşacaklar. Spotify için ‘en iyisi’ olmasa da kesinlikle denenebilir bir tercih olduğunu söyleyebiliriz.

eSound’u Android cihazlar için buradan, iOS cihazlar içinse buradan indirebilirsiniz.

Tidal

Müzik dinlerken en kalitelisini istiyorum diyorsanız, Tidal uygulaması tam sizlik. Bu uygulamada 60 milyondan fazla müzik ve 250 binden fazla HD video var. Ayrıca uygulamada sessiz mod ve kişiye özel listeleme özellikleri de var. Uygulamanın ara yüzü Türkçe dil desteği sayesinde oldukça basit. Ayrıca uygulamayı sosyal medya hesaplarınızdan takip ederseniz üyelik ücreti sadece 1 TL oluyor. Uygulamanın Android versiyonunu buradan, iOS versiyonunu buradan indirebilirsiniz.

Audiomack

Audiomack uygulaması oldukça az bilinse de aslında neredeyse tüm uygulamalardan daha basit. Uygulama içerisinde milyonlarca müzik, podcast ve video var. Müzikleri ve hatta albümleri telefonunuzdan dinleyebilir, indirebilir ya da çevrimiçi olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca Audiomack ücretsiz indirme özelliğiyle diğer müzik uygulamaları arasından sıyrılıyor. Uygulamanın kendisi Türkçe olmasa da neredeyse bütün şarkıları bulabiliyorsunuz. Ayrıca uygulamada kendi listelerinizi ve hatta remixlerinizi bile oluşturabilirsiniz. Ruh halinize göre listelenen müzikler arasından istediğinizi seçebilirsiniz. Uygulamanın Android versiyonuna buradan, iOS versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.

Tuneln Radio

Tuneln Radio, piyasadaki en iyi ücretsiz radyo uygulaması. Dünyanın her yanındaki radyo kanallarını, müzikleri ve podcastleri bir arada sunar. Uygulamada 6 milyondan fazla podcast ve 100 binden fazla radyo kanalı bulunuyor. Uygulamanın hem ücretli hem de ücretsiz versiyonu bulunuyor. Ücretli versiyonda kullanıcılar uygulamayı kullanırken herhangi bir reklamla karşılaşmıyor. Ancak ücretsiz abonelikte müzik aralarında reklamlar kullanılıyor. Uygulamanın Türkçe radyo ve podcast içeriği de oldukça zengin. TuneIn Radio’nun Android versiyonunu buradan, iOS versiyonunu buradan indirebilirsiniz.

Jamendo

Az bilinen ancak ilginç bir hizmete sahip olan Jamendo uygulaması, Spotify’dan çok daha iyi bir sisteme sahip. Uygulamanın veri tabanında milyonlarca şarkı var ve ücretsiz olarak indirilebiliyor. Çünkü uygulama Creative Commons lisansına sahip, bu sayede kullanıcılar parçalara ücretsiz sahip olabiliyor. Özellikle bağımsız grupları keşfetmek ve farklı deneyimler yaşamak isteyen kullanıcılar için Jamendo oldukça iyi bir seçenek. Ticari müziğe açılan bir sisteme yavaş yavaş geçen uygulama, rahatsız etmeden reklam yapıyor. Uygulamanın Android versiyonunu buradan, iOS versiyonunu buradan indirebilirsiniz.

IDAGIO

Klasik müzik severler için de bir seçeneğimiz var tabii ki. IDAGIO uygulaması, klasik müzik severler için tasarlanmış. Klasik müzik dinlemeyi sevenler bu alanda çok fazla uygulama bulamıyor. Ancak bu uygulamada 2 milyona yakın klasik müzik eseri var. Ayrıca uygulamadaki klasik müzikleri istediğiniz gibi filtreleyebiliyorsunuz. En yeni ve en popüler müzikleri sunan uygulamada kendi listenizi de oluşturabiliyorsunuz. Uygulama her hafta sizin için seveceğiniz müziklerden oluşan bir mix bile yapıyor. Ücretli sürümünü kullandığınız da klasik müziklere reklamsız olarak ulaşabiliyorsunuz. Uygulamanın Android versiyonuna buradan, iOS versiyonuna ise buradan ulaşabilirsiniz.

Musi

Musi, yalnızca iOS cihazlar için geliştirilen son dönemin en popüler müzik uygulamalarından birisidir. Uygulama ile favori şarkı ve videolarınızı yer imlerine ekleyebilir, düzenleyebilir, çalma listeleri oluşturup bunları arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Musi, sonsuz sayıda çalma listesi oluşturmanıza olanak tanıyor. Uygulamada bulunan dahili ekolayzır ile seste ince ayar yapabilirsiniz. Spotify’dan sıkıldıysanız, Musi’ye kesinlikle bir şans vermeniz gerektiğini düşünüyoruz. Uygulamanın indirme bağlantısına şuradan ulaşabilirsiniz.

Spotify benzeri en iyi uygulamalar listemizin sonuna geldik. Uygulamaların ücretsiz deneme sürümlerini kullanarak size en uygun olan ara yüz ve sisteme sahip olanı seçebilirsiniz.

İlgili Yazılar

En İyi ve Ücretsiz 10 Müzik Yapma Programı
İnternetsiz Müzik Dinleyebileceğiniz Uygulamalar
Müzik İndirme Siteleri [Ücretsiz]
En İyi Ücretsiz Müzik Uygulamaları
En İyi Şarkı Bulma Uygulamaları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir